Scrisoare deschisă adresată ministrului tineretului si sportului, domnul Marius Alexandru Dunca

18.12.2017

Domnule ministru,

Zeci de campioni, sute de antrenori si antrenori emeriti, sute de conducători de cluburi care au contribuit la dezvoltarea tenisului si la renumele României în lume prin performantele lor se întreabă cine sunt (că nu au auzit vreodată de ei) si cu ce drept aceste persoane care constituie ”Comitetul de initiativă – 0” (zero / vom detalia ceva mai încolo de ce folosim acest barometru al nulitătii) vor să pună mâna pe federatie fără alegeri democratice.

Domnule ministru, stiti cui i-ati delegat dreptul de semnătură, vizavi de Federatia Română de Tenis? Stiti ce hotărâri a luat persoana respectivă în primele 5 minute? Stiti ce abuzuri a făcut?

Stiti cine mai face parte din acest ”Comitet 0”? Tocmai cei care trebuiau să vegheze ca angajati ai MTS de-a lungul timpului la soarta celor 21 de federatii olimpice cu probleme asemănătoare. Din fericire pentru multe dintre ele si pentru binele sportului românesc, au înteles că o eroare birocratică nu poate scinda, nu poate dezbina o federatie cu performante deosebite.

Domnule ministru, sigur nu stiti că persoanele din ”Comitetul 0” nu au habar de cele 5 principii clare ale olimpismului, care stau scrise în fata Comitetului International Olimpic de la Lausanne: 1.Fair-play; 2.Excelentă; 3.Respect; 4.Prietenie; 5.Pace. Ce fac ei? Dezbină, manipulează, mint, amenintă, boicotează si santajează. Par putin diferite aceste actiuni de principiile olimpismului, enumerate mai sus. Oare acesti oameni au ce căuta în sport, în tenis – sportul alb? Cum credeti că va arăta o federatie doar cu ”Comitetul 0”?

Azi se încearcă îndoctrinarea oamenilor care reprezintă cu adevărat tenisul. De ce ”Comitetul 0” vrea sa confiste federatia, de ce  nu vrea să avem o federatie unită, de ce nu vrea să respecte un statut, dreptul la vot, care este un drept fundamental, garantat de Constitutie? Vă spunem noi de ce: sunt doar interese personale, pentru că aceste personaje nu reprezintă nimic în tenis si nu au nici cea mai mică contributie în evolutia sportului nostru, nu se regăsesc între oamenii tenisului care depun zi de zi eforturi pentru dezvoltarea lui, practic nu fac parte din familia tenisului. Sunt 0, inexistenti!

Domnule ministru, stiti că azi domnul Vecerdea amenintă si santajează cu desfiintarea federatiei? Stiti că adevăratul motiv pentru care federatia poate fi desfiintată nu sunt sentintele judecătoresti la care atât el dar si angajatii MTS fac trimiteri mereu? Motivul real este cu totul altul si se datorează ”vigilentei” angajatilor ministerului pe care il conduceti, fiind tinut ascuns: Actul constitutiv al FRT a fost adoptat si avizat în anul 2001 cu lipsuri care conduc la constatarea nulitătii sale. La ce îi va folosi domnului Vecerdea sau altei persoane să conducă această federatie dacă ea poate fi desfiintată în orice moment printr-o actiune în instantă  care se poate face oricând(este imprescriptibilă) si de oricare din membrii afiliati? Stiti că această consecintă  poate produce efecte si pentru trecut, nu numai pentru viitor? Chiar asta se doreste?

Domnule ministru, de ce MTS împreună cu ”Comitetul 0” insistă ca presedintele să fie ales de mai putin de 10% dintre membrii existenti si interesati de tenis? Nu vă e clar că sunt anumite interese personale? Nu este si o lipsă de respect fată de restul membrilor?

Domnule ministru, stiti că domnul Vecerdea a candidat atat in februarie 2013 cat  si  în aprilie 2016 la functia de vicepresedinte si nu a fost ales? Neprimind girul votantilor, din sala de alegeri a mers direct în instantă pentru a contesta numărul de votanti. Ce caracter poate avea domnul Vecerdea, care cu bună stiintă participă la un proces electoral si santajează că dacă nu va fi ales va merge în instantă pentru a contesta numărul de alegători, ceea ce a si făcut? Dacă era ales, cu sigurantă azi nu ar mai fi existat aceste probleme.

Vom detalia acum de ce am pus semnul nulitătii în dreptul acestui ”Comitet de initiativă”. Iată din cine este format:
-Tenis Club Olimp Craiova – reprezentant dl. Cojan: 0 (zero) sportivi / 0 antrenori / 0 performante;
-Triumf 2000 Craiova – reprezentant dl. Stănescu: 0 (zero) sportivi / 0 antrenori / 0 performante;
-LPS Curtea de Arges - reprezentant dl Mazilu Georgel: 0 (zero) sportivi / 0 antrenori / 0 performante;
-Christian Golesti Focsani: 0 (zero) sportivi / 0 antrenori / 0 performante;
-Besta Bucuresti – reprezentant dl Tudor Paul: 0 (zero) sportivi / 0 antrenori / 0 performante.

Evidenta de mai sus ne-a determinat să folosim sintagma ”Comitetul 0” – 0 sportivi, 0 antrenori, 0 performante.

Si acum câteva cuvinte despre celelalte persoane implicate:

-Dl. Marius Vecerdea – în CV-ul dumnealui, găsit pe unul dintre motoarele de căutare, scrie că a fost 8 ani jucător profesionist în Germania, iar apoi în SUA antrenorul Elenei Dementieva si sparring-partnerul Serenei Williams. Cine este curios, poate căuta mult si bine aceste repere, că nu găseste nimic. Sunt numai minciuni. In anul 2016 in cadrul unui concurs organizat de clubul al carui presedinte este, a fost acuzat ca a agresat fizic un parinte, fiind cercetat penal, dosar instrumentat de IPJ Sibiu.

-Dl Ursuleanu Liviu – reprezentant TC Livone. În anul 2009, a fost ales vicepresedinte de 160 de cluburi. A fost bine că a încasat câteva mii de euro pentru participarea la sedinte si pentru excursii prin tară în urma votului unor oameni pe care îi contestă acum? Oare a recunoscut public că a fost ales ilegal? Oare a adus banii înapoi la federatie? Noi stim că nu. Oare ce caracter are si el?

-Ultimul pe listă, Mihai Rusu – trompeta lor. Si acesta a candidat pentru  functia de presedinte in anul 2013, obtinand un numar de 4 voturi dintr-un total de 215 exprimate.

Sustinerea MTS vine din partea unor actuali si  fosti angajati ai ministerului, de numele cărora se leagă majoritatea problemelor juridice actuale: dl. Daniel Morosanu –in prezent secretar general adjunct în MTS (pana in 2017 sef al Registrului sportiv!!!), dl. Bogdan Filcea – juristul  lor in prezent (fost consilier juridic al MTS !!!) si dl Bogdan Gheorghe, cel care a fugit cu procesul verbal în timpul unei Adunări generale – fost secretar general în MTS!!!

Conducerea FRT a respectat întotdeauna recomandările reprezentantilor MTS, dar  acestea au fost contradictorii în ultimul an si nu au fost date în folosul FRT ci pentru o singură persoană care a ajuns să folosească numele dvs. ca si când sunteti colegi în acelasi cabinet. Chiar si fată de organizarea unei AG numai cu 54 de membri , MTS s-a pronuntat anterior (adresa 14904/19.12.2016) că nu este statutară  iar acum o sprijină cu toate că prevederile din statut sunt împotrivă.

Chiar si acum domnule ministru, dacă există responsabilitate din partea tuturor, adevărata problemă cu care se confruntă FRT-cea de a o salva de la desfiintare, mai poate fi rezolvată cu sprijinul dvs., evident numai dacă doriti si credem că nu vreti să rămâneti în istorie ca ministrul care a contribuit la înmormântarea FRT.

Cu stimă,

Conducerea FR de Tenis, aleasă pe data de 17 noiembrie 2017 în urma votului exprimat de 155 de structuri prezente la Adunarea Generală