Simona Halep, dublă campioană la Shenzhen. Simona și Irina Begu au câștigat împreună titlul la dublu

06.01.2018

Săptămână incredibilă pentru Simona Halep, în primul ei turneu al anului, disputat în China, la Shenzhen. Compatrioata noastră a reușit parcursul perfect în cele două probe, simplu și dublu, trecându-și în palmares două noi trofee.

Unul dintre acestea, chiar foarte important, pentu că este primul ei titlu de dublu. "Mulţumesc, Shenzhen Open, pentru această săptămână minunată. Multe mulţumiri partenerei mele de dublu, Irina Begu, şi echipei mele! Grozav mod de a începe anul 2018. Următoarea oprire, Melbourne", le-a transmis Simona Halep, pe pagina sa de Twitter, tuturor celor care i-au fost alături în această săptămână de vis, mesaj postat la puțin timp după ce s-a impus în finala de dublu. A fost 1-6, 6-1, 10-8, pentru Halep și Irina Begu, în finala de dublu cu principalele favorite ale turneului, cehoaicele Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova.

Cu Siniakova, învinsa din finala de dublu, Simona se întâlnise și în finala de simplu, jucată cu puțin timp înainte, finală de asemenea câștigată. Simona s-a impus cu 6-1, 2-6, 6-0, pentru cel de-al 16-le titlu al carierei.

În urma acestui rezultat, Simona se menține pe primul loc în lume, iar luni, când va fi dat publicității noul clasament, va avea un avans de 330 de puncte față de locul 2, pe care va urca daneza Caroline Wozniacki.

La dublu, în schimb, Simona va reuși un salt important și reintră în top 100, pe 93, după o urcare de 53 de poziții.

Și Irina Begu reușește să urce în clasament, atât la simplu, trei locuri mai sus, până pe 40, cât și la dublu, pe 32 în lume după un salt de șase poziții.