Yannick ALexandrescu, ”puștiul-minune”, și-a luat revanșa la prestigiosul turneul italian ”Lemon Bowl”

11.01.2018

Ajuns la cea de-a 35-a ediție, cel mai prestigios turneu italian dedicat juniorilor din toată lumea împărțiți în categoriile U8, U10, U12 și U14, ”Lemon Bowl” și-a desemnat laureații acestui an. De-a lungul celor peste trei decenii de existență turneul de la Roma a fost câștigat de mulți tineri care ulterior au devenit nume mari în tenisul internațional , precum Jarko Tipsarevic, Thomas Berdych, Jelena Jankovic, Ana Kurnikova, Ana Ivanovic și mulți alții . Ca de fiecare dată participarea a fost extrem de numeroasă cu nu mai puțin de peste 1300 de tineri jucători (276 la U10) din 30 de țări (Europa, Asia și Statele Unite). Acest lucru a necesitat o perioadă lungă de precalificari și calificări care a început din decembrie 2017 și ș-a încheiat în 2 ianuarie 2018, când au fost stabilite tablourile finale.
După finala cu ghinion din 2017, când a pierdut din cauza unei accidentări , "puștiul-minune ", sau ”Baby Yannick”, așa cum a fost numit de către presa italiană, reprezentată de publicații de prestigiu precum Gazetta dello Sport , La Republica , Corrierre della Serra sau Tennis Italiano, românul Yannick Alexandrescu (numărul 1 la U10 în România) a făcut din nou deliciul publicului și al observatorilor adjudecându-și trofeul într-o manieră entuziasmantă castigind toate cele 5 partide în minimum de seturi 6-2, 6-1 cu D'Intini Lorenzo, 6-0, 6-0 cu Mascetti Lorenzo, 6-4, 6-3 cu Pietro Verno numărul 1 italian la U10 un jucător tehnic și elegant foarte serios susținut financiar de către Federația Italiană și sponsorul Head, dar care nu a avut nicio șansă în fața românului.

În semifinale, Yannick l-a înfruntat pe "gigantul" italian Ciurnelli Rafaele pe care l-a învins cu 7-5, 6-2, iar în finală a triumfat în fața tinerei speranțe Claudio Paolini cu 6-3, 6-2 .

La finală au asistat mulți foști mari jucători italieni precum Caorado Barazzuti și Adriano Panatta. Acesta din urmă, mare rival și totodată prieten al lui Ilie Năstase, din perioada anilor '70-'80 a avut aprecieri elogioase la adresa jucătorului nostru , spunând mai în glumă mai în serios că Yannick este cel mai talentat jucător român pe care l-a văzut de la Ilie Năstase încoace, oferindu-i acestuia posibilitatea de a participa la un stagiu pregătire de două săptămâni în cadrul Academiei sale.