Simona Halep și Sorana Cîrstea, victorii muncite în primul tur la Australian Open. Ana Bogdan, calificată în turul doi după ce a învins nr. 11 în lume

16.01.2018

Simona Halep a avut parte de ceva emoții în primul ei meci de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al sezonului. Compatrioata noastră, cap de serie nr. 1 și nr. 1 în lume, s-a văzut condusă cu 5-2 în primul set de o tânără jucătoare din Australia, Destanee Aiava, locul 193 în lume. Simona a luptat mult pentru a reveni în meci și a reușit, în cele din urmă, să-și treacă în cont primul set după un tie-break: 7-6(5).
Setul secund a fost doar o formalitate, 6-1 pentru Simona, dar nu fără emoții. DImpotrivă. În game-ul doi al setului second Simona se prăbușește la pământ, acuzînd dureri grave la glezna stângă. După intervenția medicului pentru Simona este mai bine, dar rămâne de văzut cum se va simți mai departe, pentru că în turul doi, nu va avea un meci deloc ușor. Simona o va întâlni pe Eugenie Bouchard, jucătoarea din Canada aflată într-o aparentă revenire de formă.

„Sper să fiu mai bine în turul următor, sper ca piciorul să fie bine şi să lupt ca şi astăzi, să câştig meciul. Am pus gheaţă, nu am apucat încă să merg la doctor, dar după ce termin aici să fac un pic de tratatment pentru că a fost o durere destul de mare acolo. Nu s-a umflat, nu s-a rupt nimic din ceea ce simt eu dar nu pot să zic nimic sigur. O să văd mâine. Foarte important cum mă trezesc mâine", avea să spună Simona la puțin timp după momentul de groază. 

Tot azi, cu câteva ore înaintea Simonei, a jucat și Sorana Cîrstea, un al meci-maraton cu o româncă în prim plan. Sorana a avut nevoie de trei seturi, 5-7, 6-4, 6-3 și peste două ore de joc pentru a o elimina pe Zarina Diyas, din Kazahstan, iar acum o așteaptă favorita cu nr. 29, cehoaica Lucie Safarova.
În sesiunea de seară, într-un meci care se anunța mai echilibrat, Ana Bogdan nu a avut mari probleme cu Kristina Mladenovic, din Franța, cea de-a 11-a jucătoare a lumiide care a dispus cu 6-3, 6-2 în doar 85 de minute.