Simona Halep, victorie categorică cu Eugenie Bouchard. Ana Bogdan, la cel mai important rezultat la un turneu de Grand Slam. Victorie și pentru Horia Tecău. Sorana Cîrstea este eliminată

18.01.2018

Simona Halep a trecut bine peste accidentarea care ne-a speriat pe toți și a făcut un nou meci mare. În turul doi al probei de simplu la Australian Open, Simona a avut nevoie de puțin peste o oră pentru a o elimina pe Eugenie Bouchard, din Canada. Considerată un mare talent peste Ocean, Eugenie nu a avut nicio șansă în fața Simonei, care s-a impus cu un categoric 6-2, 6-2. În turul trei, pentru cea mai bună jucătoare din lume, nr. 1 WTA și cap de serie nr. 1, urmează o întâlnire cu o jucătoare din SUA, Lauren Davis, locul 76 mondial. Cele două s-au întâlnit o singură dată, acum aproape 5 ani, când Simona s-a impus cu 6-2, 6-0.

Alături de Simona merge în turul trei și Ana Bogdan, calificată în premieră în această fază a unui turneu de Grand Slam. Compatrioata noastră a pierdut primul set al meciului cu Yulia Putintseva, din Kazahstan, în mai puțin de o jumătate de oră, dar a revenit admirabil în joc, pentru care după două ore și șapte minute de joc să facă semnul victoriei. 1-6, 6-2, 6-3 pentru Ana, care se pregătește de un meci cu o jucătoare puternică, una dintre favorite, nr. 17, americanca Madison Keys.
Din păcate pentru noi, Sorana Cîrstea părăsește turneul de simplu de la Australian Open, învinsă fiind, în turul 2, de cehoaica Lucie Safarova, care a trecut cu 6-2, 6-4 de compatrioata noastră.
Vești bune, în schimb, din turneul de dublu, cel în care Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer nu au stat prea mult în teren pentru meciul lor din primul tur cu un cuplu din Argentina. A fost 6-4, 6-3 pentru Horia și Jean-Julien în fața perechii Guillermo Duran/Andres Molteni. Tot la dublu masculin, într-un meci din primul tur, a jucat și Marius Copil, care a făcut pereche cu sârbul Viktor Troicki, împotriva perechii R. Ram(SUA)/D. Sharan(IND). Marius și Viktor au jucat bine împreună, dar au pierdut, în cele din urmă, fiind învinși cu 7-6(5), 6-4.