Simona Halep, pentru prima oară în carieră în semifinalele Australian Open. Irina Camelia Begu și Monica Niculescu s-au oprit în semifinalele probei de dublu

24.01.2018

După un început puțin ezitant, a fost condusă cu 3-0 de Karolina Pliskova, din Cehia, Simona Halep a revenit fantastic și a câștigat nu mai puțin de 12 game-uri din următoarele 14. A fost 6-3, 6-2 pentru Simona care se califică, în premieră, în semifinalele turneului de Grand Slam de la Australian Open.

"E o bucurie să mă aflu în semifinale... Nu este pentru prima oară, am mai fost la juniori, în 2008. Pentru mine contează și acel rezultat. E un sentiment plăcut, mă bucur să joc pe această arenă minunată, vă mulţumesc mult! Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am ştiut că trebuie să dau un restart, să nu mai ratez mingi, să servesc mai bine, ceea ce am și reușit, și să deschid terenul, să-mi fac jocul. Am servit bine, totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt foarte puternică la retur, antrenez asta şi e foarte important pentru mine să fac adversarul să aibă dubii în game-urile de serviciu. I-am citit de multe ori serviciul, m-am bucurat că am reuşit să o împing în spatele terenul și așa am putut să domin punctele. E un secret cum i-am citit serviciul, voi păstra asta pentru mine, pentru că data viitoare va şti", a spus Simona Halep zâmbind, în aplauzele publicului.

Despre meciul din semifinale, cu Angelique Kerber, fostă și ea lider mondial, Simona ştie foarte bine ce are de făcut: "Cu Kerber va fi un meci diferit, pentru că se deplasează bine, nu greşeşte şi pune multe mingi înapoi în teren. Trebuie să fiu calmă, să alerg mult, să domin eu punctele şi să încerc să le închid cât mai repede. Nu vreau să mă gândesc neapărat la rezultat”. 

Altfel, ”Darren mă ajută să mă relaxez în timpul şi înaintea meciurilor. Îi mulţumesc pentru asta", a mai spus Simona, prefațând un meci extrem de important pentru cariera ei.

Tot azi, în semifinalele probei de dublu feminin, au jucat și Irina Begu și Monica Niculescu. Compatrioatele noastre, aflate la cel mai bun rezultat împreună într-un turneu de Grand Slam, au pierdut în fața favoritelor nr. 2, rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina, care s-au impus cu 6-4, 6-3.