Echipe de fete U12 a României s-a calificat pentru turneul final Tennis Europe Winter Cups by HEAD

26.01.2018

Naționala de fete U12 a României joacă în aceste zile în Austria, la Neudörfl, într-un turneu de calificare pentru marea finală Tennis Europe Winter Cups by HEAD și după două zile și două victorii și-a asigurat prezenșa printre cele mai bune opt echipe din Europa.

Alexia Iulia MĂRGINEAN, Elena Ruxandra BERTEA și Maria Theodora STĂNCESCU, însoțite de căpitanul nejucător Alexandru Grigore, au trecut în prima zi de Slovenia, cu 2-1, după meciuri lungi și echilibrate.

Elena Ruxandra BERTEA a adus primul punct României, după ce a trecut de slovena Tinkara Vranicar cu 6-0, 3-6, 6-1, dar egalitatea a fost stabilită după ce Alexia Iulia MARGINEAN a pierdut întâlnirea cu Ela Nala Milic, scor 6-2, 5-7, 2-6.
Punctul victoriei a fost adus de dublul Elena Ruxandra BERTEA/Alexia Iulia MARGINEAN, care a trecut de perechea Ela Nala Milic/Ana Tara Pracek cu un identic 6-4, 6-4.

În al doilea meci de la acest turneu fetele noastre au, deja, 2-0 cu Croația, și acum se joacă partida de dublu doar poentru a se stabili scorul final. Finaliste în Austria, fetele noastre și-a asigurat prezența la turnel final de opt echipe, turneu final al acestui veritabil Campionat European pe echipe pentru jucătoare de până în 12 ani.