România – Luxemburg 4-1 la Piatra Neamț. Calificați în turul 2, românii vor întâlni Marocul

04.02.2018

După acel 1-1 din prima zi a întâlnirii de Cupa Davis de la Piatra Neamț, dintre România și Luxemburg, ziua a doua a devenit mult mai interesantă.
A fost, însă, doar un "galop" de sănătate pentru băieții noștri, care au rezolvat rapid problema calificării. Primii au intrat pe teren Horia Tecău și Florin Mergea, pentru jocul de dublu, și după doar 48 de minute și un categoric 6-0, 6-1 cu Raphael Calzi și Robi Tholl România trecea pentru prima dată în avantaj.
După o pauză de o jumătate de oră a intrat pe teren Marius Copil, pentru duelul liderilor de echipă, dar și acest meci a fost mai scurt decât își închipuiau cei din Luxemburg. În doar 51 de minute și 6-1, 6-1 Marius dispune de Ugo Nastasi și aduce punctul care garanta victoria.
Cel de-al cincelea meci a însemnat încă o victorie pentru România, Bogdan Borza trecând fără emoții, 6-3, 6-2, de Christophe Tholl.
Calificată în turul secund al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis by BNP Paribas,  România și-a aflat și adversara. Este vorba despre naționala Marocului, pe care o va întâlni în România, în 7 și 8 aprilie 2018.

CONFERINȚA DE PRESĂ FLORIN MERGEA ȘI HORIA TECĂU

CONFERINȚA DE PRESĂ MARIUS COPIL

CONFERINȚA DE PRESĂ GABRIEL TRIFU ȘI BOGDAN BORZA