Patru titluri pentru jucătorii români, la un puternic turneu ”ITF Seniors” din Ungaria

19.02.2018


Jucătorii români au reușit rezultate impresionante în Ungaria, la "Hungarian Indoor Championship Zsuzsa Kormoczy-Budapesta", turneu de Gradul 2, din Circuitul ITF Seniors, reușind să câștige nu mai puțin de patru titluri, pe lângă alte performanțe de remarcat.

Astfel în proba de simplu, la categoria +45, Sorin Donescu a câștigat titlul după ce s-a impus cu 6-1,6-4 în fața slovacului Jurai Koman. Campion la simplu, Sorin Donescu a obținut și locul 2 la dublu, tot la +45,(a făcut pereche cu Ciprian Cuceu), într-o grupă dominată de un dublu format din românul Olivier Rădulescu și din germanul Emil Egerer, care au câștigat toate meciurile.

De altfel, Olivier Rădulescu a avut o evoluție bună și în proba de simplu, fiind învins în semifinale de cel care avea să piardă finala în fața lui Sorin Donescu.

Tot la simplu, dar la categoria +70, Valentin Raus, cap de serie nr. 1,și-a respectat statutul și a câștigat titlul fără să piardă vreun set.În finală, adversarul său, cehul Vladimir Lacina, a abandonat în momentul în care era condus cu 6-0,1-0.

În fine, de remarcat și victoria din proba de dublu, la categoria +60,a perechi formate din românul Ion Chirvăsuță și americanul Danny Shaw, care a reușit să se impună în finală, la mare luptă, cu 6-4, 1-6, 10-7, în fața perechii Kalman Marton(HUN)/Waldemar Levanski(POL).