Alin Mihai Fătu a câștigat puternicul turneu Tennis Europe ”International Romanian Championship”. Alexandra Petric a ajuns până în finală

01.03.2018

”Tenis Club București” a găzduit unul dintre cele mai puternice turnee de tenis U14 organizate vreodată în România, ”International Romanian Championship”, competiție de Categoria 2 din circuitul Tennis Europe.

Peste 400 de jucători din 19 țări s-au înscris în acest concurs, România fiind reprezentată, pe tablourile principale de simplu, de 13 fete și 13 băieți, principalii favoriți la fete și băieți fiind români.

În plus, doi români au ajuns în finalele de simplu, Alin Mihai Fătu, la băieți, fără să fie cap de serie, și Alexandra Petric, nr. 1, în turneul fetelor. Din păcate pentru ea, Alexandra a abandonat înainte să joace finala cu sârboaica Darja Suvirdjonkova, dar Alin a jucat și a și câștigat. El a dispus în ultimul act cu 6-3, 6-2 de un italian, Silvio Mencaglia, cel care, în semifinale, l-a învins pe favoritul nr. 1 al turneului băieților, românul Mihai Alexandru Coman.

În turneele de dublu, în cele două finale, România a avut un singur reprezentant, pe Alexandra Petric, cea care a făcut pereche cu rusoaica Maria Sholokhova. Cele două au fost cap de serie nr. 1 și și-au respectat statutul, câștigând titlul fără prea mari emoții, 6-3, 6-2 cu perechea slovacă Sara Sarinova/Emma Tothova.

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOOK PESCARIU SPORTS&SPA

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOOK PESCARIU SPORTS&SPA