Edris Fetisleam, în locul lui Horia Tecău în echipa de Cupa Davis a României. Florin Mergea și Gabriel Trifu, optimiști înaintea meciului cu Maroc

04.04.2018

Echipa de Cupa Davis a României este pregătită pentru disputa cu Maroc, din turul 2 al Grupei a II-a, Zona Eruopa/Africa a Cupei Davis, meci programat să se desfășoare în zilele de 7 aprilie, de la ora 12, și 8 aprilie, de la ora 11, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

"Pornim favoriţi, dar au jucători foarte buni şi periculoşi şi cred că ar trebui să fim atenţi. Dar, în acelaşi timp, avem o echipă puternică şi sperăm că după prima zi vom avea două puncte. E o întâlnire mai grea decât cea cu Luxemburg şi un pas înainte pe care sper să-l facem cât mai repede", a spus în timpul conferinței de presă de astă experimentatul Florin Mergea, idee susținută și de căpitanul-nejucător al echipei noastre, Gabriel Trifu: "Marocul e o echipă periculoasă. Aşa cum aţi văzut, în meciul precedent au câştigat cu Georgia. (...) La dublu vor juca Marius (Copil, n. red.) cu Mergea, cred că sunt destul de sudaţi şi se completează destul de bine.. Eu sper ca prima zi să fie de succes, aş prefera să joace Marius primul meci. Sper că vom avea succes".

Altfel, din cauza unei accidentări, Horia Tecău nu va putea juca în acest meci, înlocuitorul lui Horia urmând a fi Edris Fetisleam, câștigător al turneului de selecție pentru echipa de Cupa Davis, organizat de FRT la CNT.

"Cu părere de rău, anunţ că nu voi putea merge la Cluj, cu echipa de Cupa Davis. Este o decizie grea, luată după mai multe investigaţii. O accidentare care persistă de câteva săptămâni, s-a agravat şi urmează două săptămâni de fizioterapie intensă. Le doresc colegilor mei să fie la un nivel cât mai bun şi să iasă victorioşi din acest weekend!", este mesajul lui Horia Tecău, postat pe pagina sa de Facebok, ceea ce înseamnă că Gabriel Trifu va conta în acest meci pe Marius Copil, Adrian Ungur, Florin Mergea, Dragoş Dima și Edris Fetisleam.

Optimiști sunt și marocanii, care cred în șansa lor. "E posibil să câştigăm, e posibil orice", a spus căpitanul-nejucător Mehdi Tahiri, întrebat dacă apreciază că e posibil ca echipa Marocului să câştige meciul cu România, apreciind că jucătorii săi sunt motivaţi și că gândesc pozitiv. 

În plus, Mehdi Tahiri a mulţumit Federaţiei Române de Tenis pentru condiţiile oferite şi a spus că jucătorii sunt foarte fericiţi că se află în România şi la Cluj şi că se bucură de ospitalitatea românească.

GALERIE FOTO DE LA CONFERINȚELE DE PRESĂ

VIDEO DE LA CONFERINȚA DE PRESĂ A ROMÂNIEI