ROMÂNIA – ELVEȚIA 2-0. Simona Halep: ” Astăzi a fost ceva deosebit, ceremonia a fost deosebită. Pur şi simplu abia respiram când a început meciul”

21.04.2018

Echipa de Fed Cup a României a avut parte de o primă zi perfectă, cu victorii în ambele meciuri de simplu, și așteaptă mult mai relaxată ziua a doua.

VIDEO - CEREMONIA DE DESCHIDERE

Prima a intrat pe teren Simona Halep, foarte emoționată după impresionanta ceremonie de deschidere și după ce 9.000 de oameni i-au scandat numele.

Meciul a fost mai disputat decât se aștepta toată lumea, dar în final am obținut ce ne doream: primul punct pentru România după partida Simona Halep - Viktorija Golubic 6-3, 1-6, 6-1.

''Chiar sunt bucuroasă că am reuşit să câştig acest meci, a fost foarte greu. De fiecare dată este greu la Fed Cup, dar astăzi a fost ceva deosebit, ceremonia a fost deosebită. Pur şi simplu abia respiram când a început meciul, am făcut şi o contractură la picior, în ghemul doi, din cauza stresului, dar nu a contat prea mult, iar acum o să mă recuperez ca să joc mai bine mâine. Dorinţa de a juca până la capăt am avut-o dintotdeauna. Azi pur şi simplu nu a contat durerea, am vrut să câştig meciul şi m-am gândit că atât de mulţi oameni au venit să mă susţină şi nu se poate întâmpla nimic rău, trebuie să câştig. Înainte de meci le-am spus băieţilor din echipă că e de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne, ceea ce înseamnă mult şi putem să ne dăm seama ce înseamnă să joci pentru ţara ta. Nu am mâncat nimic înainte de meci, au fost dureri de stomac, arsuri mai mult şi corpul este greu de controlat. Adică sunt foarte contractată şi parcă nu mai pleacă nici mingea. A fost mai greu, dar asta face totul mai frumos'', a declarat Simona Halep la o lungă conferinţa de presă de după meci.

VIDEO - CONFERINȚA DE PRESĂ SIMONA HALEP

După victoria Simonei a venit rândul Irinei Begu să intre pe tere, pentru meciul cu lidera echipei elvețiene, Timea Bacsinszky, un meci pe care lumea îl vedea a fi dificil. Nici pe departe, însă, pentru că după ce și-a recuperat prim break din primul set, la scorul de 0-2, lucrurile au fost tot timpul sub control. În mai puțin de 80 de minute de joc a câștigat și Irina, 6-4, 6-1 cu Timea, iar ziua se încheie perfect.

”Mă bucur, conducem cu 2-0. A fost un meci greu din punct de vedere emoţional, cu oarecare presiune în plus, pentru că dl Segărceanu m-a ales pe mine şi îmi doream foarte mult să câştig acest meci. Dar per total sunt bucuroasă şi cred că am făcut un meci foarte bun. Am intrat pe teren să-mi fac jocul. Am avut o tactică bine stabilită, cel mai important era ca eu să fiu liniştită, să variez cât mai mult, dar în acelaşi timp să mă mişc cât mai bine în teren. Practic m-am concentrat pe ceea ce aveam de făcut pe teren. Din punct de vedere emoţional a fost foarte greu, cu momentul de început, cu deschiderea, este un moment special şi diferit faţă de turneele la care participăm. Este o încărcătură emoţională , publicul de fiecare dată ne-a susţinut şi a fost alături de noi”, a declarat Irina Begu, după unul dintre cele mai bune meciuri reușite de ea în acest sezon.

VIDEO - CONFERINȚA DE PRESĂ IRINA BEGU ȘI FLORIN SEGĂRCEANU