ROMÂNIA - ELVEȚIA 3-1. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu readuc România în prima Grupă Mondială a Fed Cup

22.04.2018


România a arătat, cu adevărat, ca cea mai bună echipă de Fed Cup din lume, și-a respectat statutul și după doar trei meciuri și-a asigurat prezența în prima Grupă Mondială, cea în care joacă cele mai bune opt echipe din lume. "Nu știu câte sporturi din România se pot lăuda că au o echipă națională printre cele mai bune opt din lume", avea să spună Sorana Cîrstea, ca o concluzie a unui week-end de vis pentru tenisul românesc, unul care a început perfect de sâmbătă.


Simona Halep și Irina Begu și-au câștigat meciurile de simplu pentru a ne oferi un liniștitor 2-0.
Duminică, în primul meci al zilei, Simona Halep a trecut peste momentul de surpriză - a aflat cu 40 de minute înainte de meci că nu mai joacă cu Timea Bacsinszky, ci cu Patty Schynder - și a făcut o demonstrație de tenis cum numai un nr. 1 mondial știe. În puțin peste o oră, Simona s-a impus cu 6-2, 6-1, a dus scorul general la 3-0, ceea ce însemna că România este calificată, dar și că al patrulea meci de simplu nu se mai joacă.

”M-a surprins această decizie, am aflat-o cu 40 minute înainte de meci, ceea ce nu a fost uşor deloc. Dar în momentul acela mi-a scris şi Darren şi mi-a zis cam ce trebuie să joc. A fost un mesaj foarte bun pentru mine, mi-a dat încredere. Am vorbit cu cei de aici, cu dl căpitan, cu Andrei Pavel, au spus că trebuie să joc un pic mai înalt, să o alerg, să deschid unghiurile, să joc ceea ce ştiu eu. A fost greu la început bineînţeles, este o stângace şi nu m-am antrenat deloc în perioada aceasta cu o jucătoare stângace. Nu a fost uşor, dar am încercat să fiu solidă şi să domin meciul, ceea ce s-a întâmplat. Totul a fost azi mai bine, şi deplasarea şi modul în care am lovit mingea. Ieri la început, zburau mingile doi metri afară, apoi am schimbat racheta şi se duceau în fileu. Nu am avut feeling-ul potrivit ca să pot fi mai agresivă ieri, dar astăzi a fost mult mai bine şi braţul mai relaxat”, a spus, printre altele, Simona Halep, la una dintre cele mai frumoase conferințe de presă din cariera ei.


VIDEO - CONFERINȚA DE PRESĂ SIMONA HALEP

După acest meci de simplu, la o distantă de jumătate de oră, au intrat pe teren Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu, echipa noastră de dublu, pentru a întâlni perechea elvețiană Jil Teichmann/Viktorija Golubic. Meciul, fără miză, a fost câștigat de oaspete, 0-6, 6-0, 10-6, scorul final devenind, astfel, 3-1 pentru România.

”Mi-am asumat că va decide căpitanul. Dacă trebuia să intru la simplu, intram la simplu. Dacă a trebuit să intru la dublu, am intrat la dublu, dacă a trebuit să bat din palme, am bătut din palme. Adică în momentul în care îţi dai cuvântul că ai venit pentru ţară şi pentru echipă, mi se pare corect să fii la dispoziţia căpitanului şi să te folosească aşa cum are nevoie. Am acceptat situaţia, pentru că dacă eşti parte dintr-o echipă, nu totul se învârte în jurul tău. Momentul în care sunt la turneele mele, îmi văd de treaba mea şi eu sunt pionul principal. În momentul în care faci parte dintr-o echipă trebuie să te adaptezi şi aşa cum am zis, mi-am dat cuvântul şi am venit la echipă. Normal îmi doream să joc, mă antrenasem o lună pentru acest meci, eram în formă, sunt sănătoasă, joc bine pe zgură şi era ceva normal să-mi doresc să joc. Săptămâna asta nu am contat eu, a contat România, iar România a venit cu 4 jucătoare şi am obţinut scopul principal să calificăm această ţară între primele opt” a declarat Sorana Cîrstea la conferința de presă, în vreme ce pentru Mihaela Buzărnescu acesta va fi un meci de povestit nepoților: ”Atmosfera a fost incredibilă şi mă bucur foarte mult că un public atât de numeros a venit să ne susţin. Mulţumesc echipei pentru calificare şi mă bucur că am reuşit să joc şi eu un meci. Era frumos dacă l-am fi câştigat, dar eu îi mulţumesc foarte mult Soranei că am jucat împreună”.

VIDEO - CONFERINȚA DE PRESĂ SORANA CÎRSTEA, MIHAELA BUZĂRNESCU ȘI FLORIN SEGĂRCEANU

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FED CUP A ECHIPEI ROMÂNIEI

În fine, concluzia despre acest week-end incredibil de la Cluj-Napoca i-a aparținut lui Florin Segărceanu:"Sigur am avut o întâlnire frumoasă, cu spectatori extraordinari, am reuşit să terminăm cu 3-0, fără să suferim prea mult. Vreau să le mulţumesc fetelor, pentru că au fost aproape, s-au pregătit, şi vedem ce ne rezervă viitorul. Condiţiile şi atmosfera de aici sunt unici şi sper să avem şansă la tragerea la sorţi din Grupa Mondială şi să revenim la Cluj".