Nini Dica și Andreea Velcea, campioni de dublu la ”42nd Medias-sen-Sibiu Junior ITF Tournament”

29.04.2018

"42nd Medias-sen-Sibiu Junior ITF Tournament", unul dintre cele mai puternice turnee din Circuitul ITF Juniors organizat în această parte a Europei, s-a terminat cu două rezultate valoroase pentru tenisul românesc.
Organizat de "Tenis Club Dafora Mediaș", pe Baza Sportivă Dafora, acest turneu ITF Juniors de Gradul 2 are printre campionii din acest an, în probele de dublu, doi români.

În turneul de dublu al fetelor titlul a fost câștigat de perechea favorită nr. 3, Daria Frayman(RUS)/Andreea VELCEA, care a trecut cu 6-1 6-4 de favoritele principale, românca Selma Ștefania CADAR și italianca Melania Delai. De menționat și faptul că patru dintre cele opt semifinaliste ale probei de dublu au fost din România, Cadar și Delai eliminând perechea 100% românească, Oana Smaranda Corneanu/Carmen Roxana Manu.

Situație identică și în turneul de dublu al băieților, unul cu patru români în semifinale, doar că, în finală, a ajuns doar Nini Gabriel Dica. Compatriotul noastru a făcut pereche cu Oleksii Krutykh, din Ucraina (capi de serie nr. 4), și după ce au trecut în semifinale cu 6-4, 6-2 de perechea Nicholas David IONEL/ Stefan Leustian (USA), s-au impus în finală cu 3-6, 6-3, 10-5, în fața favoriților nr. 3, argentinienii Alejo Lorenzo Lingua Lavallen/ Luciano Tacchi. Aceștia din urmă sunt cei care, în penultimul act au eliminat perechea românilor Mihai Răzvan MARINESCU/ Dan Mihai NĂSTASE.

În turneul de simplu, la băieți, cele mai bune rezultate pentru România le-au reușit Nini Gabriel Dica, Laurențiu Mandocescu și Nicholas David Ionel, toți trei oprindu-se în sferturile de finală.

Campionul de simplu din acest an este belgianul Arnaud Bovy, principalul favorit al concursului, care a trecut în finală cu 6-3, 6-1, de Alejo Lorenzo Lingua Lavallen, din Argentina.

În turneul de simplu al fetelor, dintre cele 17 jucătoare din România, cel mai departe a ajuns Selma Ștefania Cadar. Compatrioata noastră, cap de serie nr. 3, a pierdut în semifinale, 5-7, 3-6 cu italianca Melania Delai, favorita cu nr. 2.

Campioană în turneul fetelor din acest an este Tamara Malesevic, din Serbia, care a profitat de abandonul italiencei, în primul set, în momentul în care conducea cu 5-1.