Mihaela Buzărnescu, a doua cea mai bună jucătoare din România în clasamentul WTA, după finala jucată la Prague Open

05.05.2018


FOTO: TK Sparta Praha / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Vineri, pe 4 mai, Mihaela Buzărnescu a împlinit 30 de ani, iar în aceeași zi a făcut un meci mare în semifinalele turneului WTA International de la Praga, din Cehia. Compatrioata noastră a trecut cu 4-6, 6-3, 7-5 de Camila Giorgi, din Italia, pentru a juca, sâmbătă, în cea de-a doua finală WTA a carierei.

Adversară în ultimul act i-a fost favorita nr. 1 de la "Prague Open", Petra Kvitova, din Cehia, și favorita publicului, în același timp, iar meciul a avut o desfășurare spectaculoasă. În primul set, de la 4-1 pentru adversara sa, Mihaela reușește o serie incredibilă de cinci game-uri pentru a se impune cu 6-4.

FOTO: TK Sparta Praha / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Din păcate pentru ea, și obosită după semifinala lungă de vineri, Mihaela nu mai poate face față ritmului impus de adversara sa și cedează această finală. Scorul final a fost 4-6, 6-2, 6-3 pentru Petra, rezultat care, deși poate o nemulțumește pe compatrioata noastră, are și o parte pozitivă. 

Astfel, în urma acestui rezultat, Mihaela Buzărnescu va urca 5 locuri în clasamentul WTA, până pe 32, devenind a doua cea mai valoroasă jucătoare din România, după Simona Halep, lidera clasamentului mondial.