Andreea Prisăcariu și Filip Jianu, campioni ai României la categoria U18. Premii în valoare de peste 4.000 de euro oferite de FRT pentru medaliați

05.05.2018

Una dintre cele mai puternice ediții a Campionatului Național Individual de vară U18 s-a încheiat, astăzi, la Centrul Național de Tenis, cu victoria principalilor favoriți atât la simplu fete, cât și la simplu băieți.

Andreea Prisăcariu, de la CSM București, este noua campioană a României la U18, reușind să câștige titlul fără să piardă vreun set. Cap de serie nr. 1 ea a dispus în finală cu 6-4, 6-4, de Selma Ștefania Cadar, de la LPS-CSS Constanța, favorita cu nr. 2.

Meciul pentru locul 3 nu s-a mai disputat, medalia de bronz intrând în posesia Mariei Tudorache, de la ACS Tennis Performance Team, care a profitat de abandonul Mihaelei Mărculescu, de la CSA Steaua București.

Favorit principal în turneul băieților, Filip Jianu, de la CS DInamo București, a avut și el parte de victorii facile, în cel mult două seturi, dar și de o întâlnire cu un coleg de club în ultimul act. Pentru medalia de aur, Filip Jianu a trecut cu 6-3, 6-3 de Nicholas-David Ionel, în vreme ce Ștefan Paloși, de la CSA Steaua București, a trecut cu 6-2, 6-3 de Matei Georgescu, de la AS Tenis Club București, în meciul pentru medalia de bronz.

La ediția din acest an a Campionatului Național Individual de vară U18 Federația Română de Tenis a decis să ofere premii consistente, care să ajute tinerii jucători aflați la început de carieră. Astfel, primele trei locuri în turneele de simplu, fete și băieți, au primit vouchere de decontare pentru turnee în valoare de 1.000, 700 respectiv 400 de euro, în vreme ce jucătorii de pe podium în probele de dublu, și dublu mixt, au fost premiați cu mingi și role de racordaj.

Dar iată care au fost și campionii în probele de dublu.

Nicholas Ionel și Mihai Marinescu (CSS Ploiești), favoriții cu nr. 2 ai probei de dublu băieți, s-au impus în finală cu 6-4, 6-4 în meciul jucat cu capii de serie nr. 1, Matei Georgescu/Ștefan Paloși. Podiumul a fost completat de Nini Dica și Radu Macovei, favoriții nr. 3, care au trecut cu 5-7, 6-3, 10-8 de perechea Alexander Gima(CSM București)/Laurențiu Mandocescu (AS Tenis Club București).

Selma Cadar și Ana Manea (AS Tenis Club București), favoritele cu nr. 3 în proba de dublu fete, sunt noile campioane, după o finală disputată și o victorie cu 6-2, 7-6(1) în fața favoritelor nr. 2, Andreea Prisăcariu și Luminința Tutunaru (CSS Ploiești). Pe locul trei s-au clasat Denisa Gheorghe (LPS-CSS Constanța) și Fatima Keita (CS Dinamo București), victorioase cu 6-2, 6-2 în fața perechii Ștefania Lazăr(CS Giglio Iași)/Ana Țăranu (CSM București).

În fine, în proba de dublu mixt, favoriții nr. 1, Andreea Prisăcariu și Nini Gabriel Dica (CS Sport 4 Fun Timișoara), au avut nevoie de super-tie-break pentru câștiga finala Cei doi au trecut în finala mare cu 6-2, 4-6, 10-6 de perechea Selma Cadar/Mihai Georgescu, în vreme ce finala mică a fost câștigată de Ana Manea și Mihai Ducu (CS Sportul Studențesc), după 3-6, 6-2, 10-2 cu Diana Iacob/Teodor Cojocaru, ambii de la TC Micul As.

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU FETE

REZULTATE FINALE DUBLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU MIXT