Campioană la Sajur, în Israel, Ilona Ghioroaie intră în Top 400 WTA. Adamescu și Ghițescu, campioane de dublu în Suedia

14.05.2018

O săptămână bună pentru tenisul feminin românesc, ce care se poate lăuda cu un titlu de simplu, la turneul 15K de la Sajur, Israel, unul de dublu, tot la un turneu de 15K, dar în Suedia și, în fine, o finală, în Turcia, în cadrul unui alt tuenu ITF cu premii totale de 15.000 de dolari.

Cel mai important rezultat l-a obținut, fără îndoială, Ilona Georgiana GHIOROAIE, în Israel, la Sajur, turneu din circuitul ITF dotat cu premii în valoare totală de 15.000 de dolari.

Cap de serie nr. 1, compatrioata noastră și-a respectat statutul și după ce a trecut de emoțiile din turul secund, singurul ei meci câștigat în trei seturi, s-a impus fără probleme. În finală, Ilona s-a impus cu un categoric 6-2, 6-2 în fața favoritei nr. 2, turcoaica Melis Sezer, aceasta după ce, în semifinale, ea a trecut de o altă jucătoare din România, Elena Cadar, pe care a învins-o cu 6-3, 6-2.

În urma acestui rezultat, al doilea turneu câștigat în acest an, Ilona a reușit un salt important în clasamentul WTA, de 32 de locuri până pe poziția 386.

Tot în acest sfârșit de săptămână, dar în Suedia, la turneul cu premii de 15.000 de dolari de la Karlskrona, perechea sută la sută românească Cristina ADAMESCU / Andreea GHITESCU, favorita cu nr. 2 a acestui tuenu, s-a impus în minimum de seturi, 7-5, 7-5, în finala de dublu cu perechea Astrid Wanja Brune Olsen(NOR)/Malene Helgo(NOR).

Pentru Cristina Adamescu acesta este cel de-al doilea titlu de dublu al sezonului, în vreme ce pentru Andreea Ghițescu este primul în acest an.

În fine, tot în proba de dublu, dar în Turcia, la Antalya, turneu ITF cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, perechea Alexandra Diana BRAGA/Oana Georgeta SIMION a avut un meci foarte greu în finală, în care s-a întâlnit cu favoritele nr. 1 Haruna Arakawa(JPN) / Ilona Kremen(BLR), cele care s-au impus cu un categoric 6-1, 6-0.