Filip Pieczonka și Matilde Jorge, campioni la "Dr. Oetker Junior Trophy" 2018. Românul Christian Teszari și Aliya Abbas au câștigat turneele de consolare

27.05.2018

Ediția 2018 a "Dr. Oetker Junior Trophy", turneu Tennis Europe U14 de Categoria 1, cea mai importantă competiție de acest nivel din această parte a Europei, s-a terminat cu succesul lui Filip Pieczonka, polonezul cap de serie nr. 2 în turneul de simplu al băieților, și al portughezei Matilde Jorge, cap de serie nr. 4 în turneul fetelor.

Astfel, duminică, în primul meci al zilei, unul întins pe durata a aproape trei seturi,  Filip Pieczonka l-a întâlnit pe cirpiotul Constantinos Koshis, favoritul nr. 1 al acestei probe care, accidentat, a fost nevoit să abandoneze în momentul în care scorul era 6-3, 1-6, 4-1 pentru adversarul său.

În cea de-a doua finală de simplu a zilei, una la fel de lungă, Matilde Jorge, din Portugalia, a trecut de favorita nr. 3, ia Aleksandra Simeva, din Macedonia, cu 6-4, 1-6, 6-2.

O victorie important pentru România a reușit Christian Teszari, în turneul de consolare, pe care l-a câștigat după o finală foarte disputată cu un alt jucător din România. A fost 2-4, 4-2. 4-2 pentru Christian Teszari în întâlnirea cu Mihai Viorel Lungu.

Turneul de consolare al fetelor, unul la fel de disputant, a fost câștigat de Aliya Abbas, din Republica Moldova, învingătoare în finală, cu 5-3, 4-2 în fața italiencei Nadin Barbarossa.

Un alt moment important al ediției din acest an a fost reprezentat de decernarea trofeul "Fair Play, in memoriam Florenta Mihai", trofeu primit, în 2018, de românul Mihai Viorel Lungu.

Pe site-urile www.frt.ro şi site-ul Turneului – www.juniortrophy.ro, cât și în social media – pagina https://www.facebook.com/TennisStarsOne/se regăsesc știri și informații actualizate pe toată durata desfășurării competiției.