Mihaela Buzărnescu și Alexandra Dulgheru, în turul 2 la Roland Garros. Marius Copil, eliminat după un meci de cinci seturi. Programul de marți pentru jucătoarele din România

28.05.2018

FOTO: NEAL TROUSDALE

Doi dintre cei trei români care au intrat pe teren luni, 28 mai, pentru meciurile din primul tur de la Roland Garros, au trecut în turul doi.

Nicio problemă pentru Mihaela Buzărnescu(32 WTA), victorioasă în doar două seturi, 6-3, 6-3 în fața americancei Vania King, în vreme ce Alexandra Dulgheru și Marius copil au avut meciuri incredubil de lungi.

Început duminică seară, și oprit în momentul în care scorul la seturi era egal, 5-7, 7-6(5), meciul dintre Alexandra Dulgheru(160 WTA) și Christina McHale(85 WTA), din SUA, s-a terminat luni, după aproape 200 de minute de joc, cu o mare victorie pentru compatrioata noastră, care s-a impus cu 6-3 în decisiv.

Un meci infernal a avut și Marius Copil(94 ATP), singurul român de pe tabloul masculin, care a pierdut după aproape patru ore de joc, deși a avut 2-0 la seturi. Românul a fost învins, în cele din urmă, cu 2-6, 6-7(4), 7-5, 6-2, 10-8 de italianul Marco Cecchinato, locul 72 în lume.

Programul românilor pentru marți, 29 mai

Pentru că luni seară la Paris a plouat, programul pentru ziua de marți a fost puțin dat peste cap. În ceea ce ne privește, vom avea emoții pentru patru dintre reprezentantele noastre, programate să joace pe tabloul de simplu feminin.

Prima reprezentantă a România care joacă marți este Sorana Cîrstea, de la ora 12, ora României, pe terenul 6, cu australianca Daria Gavrilova.

Apoi, pe același teren 4, în jurul orei 13.30, ora României, joacă Irina Begu cu Anna Karolína Schmiedlová, din Slovacia, și, în jurul orei 16.30, Ana Bogdan, cu Markéta Vondroušová, din Cehia.

FOTO: NEAL TROUSDALE

Ziua va fi încheiată de Simona Halep, programată de organizatori să joace ultimul meci de pe Arena Philippe Chatrier, cu americanca Alison Riske, undeva după ora 19:00, ora României.