Simona Halep, revenire fantastică și calificare în ”careul de ași” la Roland Garros. Miza uriașă a semifinalei cu Garbine Muguruza

07.06.2018

Simona Halep, cea mai bună jucătoare din lume, s-a calificat în semifinale la Roland Garros, după ce a revenit în meciul cu Angelique Kerber. Simona a pierdut primul set, 6-7(2), dar le-a câștigat autoritar pe următoarele două, cu 6-3, 6-2, și și-a asigurat locul din "careul de ași".

A fost o luptă fantastică, dominată în cea mai mare parte a ei de compatrioata noastră, care a jucat tactic, perfect, așa cum, de altfel, avea să și declare după acest meci: "Ştiu că fiecare meci pe care îl disput cu ea e unul intens. Sunt multe schimburi de mingi. Mereu când joc contra ei trebuie să joc la cel mai înalt nivel. Am început poate prea agresiv, n-a funcţionat acest lucru, apoi am schimbat puţin tactica şi a mers. Sunt pregătită şi mă bucur că am ajuns în semifinale".

În semifinale, Halep joacă cu favorita nr. 3, Garbine Muguruza, din Spania, care a eliminat-o pe Maria Sharapova, meciul având o miză uriașă, dublă. Pe lângă calificarea într-o nouă finală de Grand Slam și o nouă șansă de a câștiga primul ei titlu de Grand Slam - Muguruza are în palmares două astfel de titluri - Simona joacă și pentru a se menține pe primul loc în lume. Cea care câștigă acest meci va fi, de luni, pe locul 1 WTA.

Pentru meciul programat joi, de la ora 16, pe Arena Philippe Chatrier, Simona știe foarte bine ce are de făcut: "Cu siguranţă mă antrenez şi sunt setată să câştig fiecare punct. Cel mai important lucru, în momentul de faţă, este să nu cedez niciun punct şi să încerc să joc cât mai bine. Fiecare meci a fost greu, chiar dacă, spre exemplu, meciul din optimi a arătat un scor categoric. Fiecare adversar este greu la acest nivel, dar încerc să-mi fac treaba, să fiu motivată şi să mă bucur de moment. E o bucurie să fiu la acest turneu, să fiu aptă şi încrezătoare. Va fi un meci greu, cu o jucătoare puternică, o câştigătoare de turneu de Grand Slam. Dar sunt aici şi e o mare provocare pentru mine. Voi încerca să fiu cât se poate de lucidă, de calmă şi să dau tot ce am mai bun. Progresez de la an la an şi acesta este un lucru bun. Lucrez în fiecare zi să devin mai bună, mă bucur că fac faţă şi pot să arăt un nivel foarte ridicat. În primul rând, mă bucur că sunt aici şi asta contează".