Simona Halep, pentru a treia oară în finală la Roland Garros. Adversara de sâmbătă: americanca Sloane Stephens

07.06.2018

FOTO: Roland Garros

Simona Halep tocmai a dovedit că este cea mai bună jucătoare din lume. După un prim set câștigat cu un categoric 6-1, în semifinala cu Garbine Muguruza, în setul secund lucrurile s-au complicat puțin, iar jucătoarea din Spania a ajuns să conducă cu 4-3, cu un break avans, forțând un set decisiv. Simona avea, însă, alte planuri, și într-un stil de mare campioană, în fața unei arene arhipline, entuziasmată de jocul româncei, a revenit la controlul meciului și a încheiat conturile cu campioana de acum doi ani, fără să mai piardă vreun game. Cu 6-1, 6-4, Simona Halep se califică în cea mai dragă finală de Grand Slam a ei.

După marea victorie din meciul cu Muguruza, extreme de fericită, Simona Halep a declarat: "Sunt foarte, foarte fericită că am câștigat acest meci.Garbine este o adversarăfoarte bună și o mare jucătoare. Mă bucur că am reușit să fac unul dintre cele mai bune meciuri ale mele. Eram condusă cu 4-2 și pur și simplu am luptat pentru fiecare punct. Nu doream să cedez. Aveam convingerea că dacă am câștigat primul set în stilul acela categoric, trebuie să joc în continuare la fel. Am făcut tot ce am putut, ce mi-am stabilit înainte de meci, și a ieșit extraordinar. Sunt fericită că am încă o șansă să joc finala aici, la turneul meu preferat de Grand Slam. O să dau tot ce am mai bun!".

În cea de-a patra finală de Grand Slam a carierei, a treia la Paris, după 2014 și 2017, Simona va întâlni o americancă, Sloane Stephens, cea care a trecut de compatrioata sa, Madison Keys, cu 6-4, 6-4. Cele două finaliste s-au întâlnit până acum de șapte ori, iar Simona conduce cu 5-2. Două meciuri s-a jucat pe zgură, primul, în 2012, la Barcelona, câștigat de Simona cu 6-4, 6-4, și în 2014, chiar la Roland Garros, când tot Simona s-a impus, cu 6-4, 6-3.

Și, ca un bonus, după frumoasa victorie din meciul cu Muguruza, Simona și-a asigurat în continuare primul loc în clasamentul WTA, cu un avans, în acest moment, de 525 de puncta în fața ocupantei locului 2, daneza Caroline Wozniacki, și un avans de 720 de puncta în fața învinsei ei de azi.