Selma Cadar, campioană în Germania, turneu ITF Juniors de Grad 1. Filip Jianu s-a retras în semifinale

24.06.2018

Selma Cadar, de la LPS CSS Constanța, componentă a Lotului Național U18 al României, a reușit o evoluție remarcabilă în Germania, la " Allianz Kundler German Juniors", turneu foate puternic, de Grad 1, din Circuitul ITF Juniors.

Compatriata noastră a câștigat turneul fără să fie printre favorite, reușind să învingă câteva jucătoare mult mai bine clasate. Cea mai importantă victorie pentru Selma, locul 53 în lume, a fost în semifinale, fază a competiției în care a eliminat-o pe favorita nr. 1, Margaryta Bilokin, din Ucraina. A fost 2-6, 6-4, 6-1 pentru compatrioata noastră în întâlnirea cu cea de-a 25-a jucătoare a lumii, pentru ca, în finală, să treacă cu 6-3, 6-0, de Oksana Selekhmeteva, din Rusia, cap de serie nr. 10, și locul 37 în lume.

Cap de serie nr. 2 în turneul de simplu al fetelor a fost o altă jucătoare din România, Andreea Prisăcariu, de la CSM București, de asemenea componentă a Lotului Național U18 al României, și locul 41 în lume, dar ea a fost învinsă în sferturile de finală de rusoaica ajunsă până în finală.

În turneul de simplu al băieților, unul dintre principalii favoriți a fost românul Filip Cristian Jianu, de la CS Dinamo București, component al Lotului Național U18 al României, al 13-lea jucător al lumii, și cap de serie nr. 2 la Berlin. Compatriotul nostru a ajuns fără probleme până în semifinale, fază a competiției în care a fost nevoit să abandoneze în momentul în care era condus cu 6-1, 3-1 de italianul Lorenzo Musetti, cap de serie n. 5. 

Nini Gabriel Dica, de la CS Sport 4 Fun Timișoara, locul 97 în lume, și el component al Lotului Național U18 al României, s-a oprit în turul secund, dar a avut o evoluție solidă în fața favoritului nr. 1, Facundo Diaz Costa, locul 9 în lume, care s-a impus cu 6-2, 7-6(4).

În fie, cel de-al treile romîn pe tabloul de simplu la Berlin, Cezar Crețu, de la CSM București, a pierdut din primul tur, învins cu 6-4, 6-3 de Ki Lung Ng, un jucător din Hong Kong.

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK A FRT