Nouă români, pe tablourile principale la Wimbledon 2018, după ce Gabriela Ruse și Alexandra Dulgheru au trecut de calificări

28.06.2018

CREDIT FOTO:Twitter/Wimbledon

România va fi reprezentată de Marius Copil, în turneul băieților, și de nu mai puțin de opt jucătoare pe tabloul principal al celui de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, cel de la Wimbledon, după ce atât Elena Gabriela Ruse, cât și Alexandra Dulgheru, au trecut de calificări.

De remarcat performanța Gabrielei Ruse, care a învins-o cu 6-0, 7-5 pe Barbara Haas, din Austria, în ultimul tur al calificărilor, și a ajuns, în premieră, pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam.

Recunoscută drept una dintre cele mai mari luptătoare din circuitul feminin, Alexandra Dulgheru nu s-a dezmințit nici la Wimbledon. În ultimul joc din calificări, ea a revenit de la un set pierdut și s-a impus cu 5-7, 7-6(4), 6-0 în fața unei jucătoare din Slovenia, Tamara Zidansek, pentru a juca, din nou, după trei ani pe tabloul principal.

Celelate șase jucătoare deja calificate pe tabloul principal feminin sunt Simona Halep (nr. 1 WTA), care este și favorita nr. 1, Mihaela Buzărnescu (28 WTA) , Irina Begu (33 WTA), Sorana Cîrstea (47 WTA), Monica Niculescu (59 WTA) şi Ana Bogdan(63 WTA).