Andreea Soare și Yannick Alexandrescu au câștigat Campionatul Național Individual de Vară U10

29.06.2018


CS Tenis CON Slobozia a organizat ediția 2018 a Campionatului Național Individual de Vară U10, turneu care i-a adus la start pe cei mai valoroși jucători români la această categorie de vârstă.

Turneul de simplu al băieților, unul disputat pe un tablou de 64 de jucători, a fost dominat categoric de favoritul nr. 1, Yannick Alexandrescu, de la Asociația Tenis Club Victor Hănescu, cel care, în condițiile în care în turneu s-au jucat in loc de seturi normale, seturi scurte cu tiebreak la 3-3, a pierdut doar două game-uri.

În finala jucată împotriva lui Sergiu Urzică, de la CSS Făgăraș, cap de serie nr. 2, Yannick s-a impus cu 4-0, 4-0. Meciul pentru locul 3 și medalia de bronz a fost câștigat de Rareș Rugină, de la AS Club Sportiv Elie Tenis, care a trecut cu 4-1, 4-0, de favoritul 10, Ștefan Ilie Petre, de la AS CS AS Club Politehnica București.

Mult mai echilibrat a fost turneul de simplu al fetelor, câștigat după o finală care a avut nevoie de set decisiv. Campioana din acest an este Andreea Soare, de la Club Sportiv Mamaia-IDU, cap de serie nr. 3, care a dispus în finală cu 4-2, 0-4, 10-6 de Flavia Ogrezeanu, cap de serie nr. 2, de la CS TEN Club Tenis Buzău. În finala mică, pentru medalia de bronz, s-a impus cu 4-1, 4-0, Alexia Ioana Tatu, cap de serie nr. 1, de la la CS TEN Club Tenis Buzău, în fața jucătoarei de la Tenis Club Atlas Craiova, Briana Vîlceanu. 

Turneul de consolări al băieților a fost câștigat de Andrei Iagăr, de la AS CS AS Club Politehnica București, învingător cu 4-3(6), 1-4, 10-7, în finala cu Andrei Grigore, de la Clubul Sportiv Tenis Club Magic Shot SP. Finala mică nu s-a mai disputat, locul trei fiind ocupat de Andrei Cătălin Apostol, de la S&F Tennis System Club Sportiv de Tenis.

În turneul de consolare al fetelor s-a impus Maia Ilinca Burcescu, de la AS CS AS Club Politehnica București, care a trecut cu 4-2, 3-4(2), 10-5 de Ioana Boian, de la CS Tenis Club Rm. Vâlcea. În finala mică, Sonia Butuc, de la CSM București, a trecut cu 4-3(9), 4-1 de Andreea PoPa, de la AS CS AS Club Politehnica București.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL CONSOLĂRI FETE

TABLOU FINAL CONSOLĂRI BĂIEȚI