Simona Halep, din nou impresionantă la Wimbledon: victorie după o serie de 10 game-uri câștigate. Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, victorie în primul tur la dublu. Programul zilei de vineri, 6 iulie

05.07.2018

Simona Halep a reușit să impresioneze din nou, pe iaba de la Londra, cu o evoluție spectaculoasă în turul secund. Adversară în această fază i-a fost Saisai Zheng, din China, aflată și ea la cel mai bun rezultat al ei la acest turneu, care, entuziastă, a ajuns să conducă, în prmul set, cu 5-3. Acesta a fost momentul în care a ieșit la rampă marea campioană, lidera clasamentului mondial, și a oferit o lecție impresionantă de tenis: 10 game-uri câștigate la rând și o victorie cu un categoric 7-5, 6-0.

"Nu am mai greşit în setul al doilea. Am încercat să lovesc mai moale, să nu mai risc atât de mult şi să dau în fileu. Mă simt bine, simt mai bine mingea, dar nu ştii niciodată cum stau lucrurile pe această suprafaţă, voi fi pregătită, voi avea încredere şi voi avea şansa mea", a explicat Simona Halep revenirea din acest meci, iar acum așteaptă relaxată meciul din turul trei, în care va juca cu Su-Wei Hsieh, din Taiwan, o jucătoare dificilă pe această suprafață de joc.

Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, victorie facilă la debutul probei de dublu feminin

Tot joi, în a patra zi de Wimbledon, perechea Irina Begu/Mihaela Buzărnescu, favorita nr. 15, a trecut în doar două seturi, 6-3, 7-6(3), de perechea D. Gavrilova (AUS)/V. Lapko (BLR).

Celelalte perechi cu români în componență, care au jucat în primul tur la dublu, nu au reușit să treacă mai departe, din păcate. Asfel, favoritele 5, L. Chan (TPE)/S. Peng (CHN), au trecut cu 7-5, 6-3 de perechea Raluca Olaru/Y. Wang (CHN), iar favoritele 8, E. Mertens (BEL)/D. Schuurs (NED) s-au impus cu 7-5, 6-4 în fața perechii Sorana Cîrstea/S. Sorribes Tormo (ESP), în turnul de dublu feminin, iar M. Demoliner (BRA) și S. Gonzalez (MEX) au trecut cu 6-4, 6-4, 6-2 de Marius Copil și grecul Stefanos Tsitsipas. Meciul dintre Irina Bara /A. Cornet (FRA) și A. Klepac (SLO)/M. Martinez Sanchez (ESP), favoritele 4, s-a oprit joi seară la scorul de 1-1 la seturi, 5-7 7-6(3), urmând a continua vineri, în jurul orei 16.30, pe terenul 6. Înaintea acestui meci, de la ora 15, se joacă o partidă de dublu mixt dintre F. Martin (FRA)/Raluca Olaru (ROU) și australienii T. Kokkinakis/A. Barty.

Tot la dublu mixt, al cincelea meci pe terenul 16, joacă perechile M. Matkowski (POL)/Mihaela Buzărnescu (ROU) și D. Sharan (IND)/A. Rosolska (POL). Meciul Mihaelei este programat atât de târziu pentru că, în jurul orei 18, pe terenul nr. 1, ea o întâlnește în turul 3 pe Karolina Pliskova, din Cehia, cap de serie nr. 7.

În fine, tot vineri, în turneul de dublu feminin, S. Kenin (USA)/S. Vickery (USA) întâlnesc favoritele nr. 3, K. Flipkens (BEL)/Monica Niculescu (ROU).