Simona Halep pierde în turul trei la Wimbledon: "Sunt tristă!". Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, victorioase la dublu în fața Anei Bogdan

08.07.2018

FOTO: AELTC/Simon Bruty

Simona Halep a pierdut în trei seturi, cu 6-3, 4-6, 5-7, jocul cu Su-Wei Hsieh, din Taiwan, unul pe care l-a dominat în cea mai mare parte și în care chiar a avut o minge de meci în setul decisiv. După surprinzătoarea înfrângere a liderei WTA, Simona a făcut o scurtă analiză a ceea ce tocmai ce se întâmplase: "A fost un meci pe care l-am abordat neprofesionist. Sunt tristă pentru felul în care am jucat astăzi. Sunt şi obosită".

Simona Halep era ultima jucătoare din Romînia rămasă pe tabloul principal de simplu, dar Wimbledon nu s-a încheiat pentru noi, pentru că mai avem reprezentanți în probele de dublu.

Astfel, în turul secund al pobei de dublu feminin, am avut parte de o întâlnire cu trei românce: Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, favoritele nr.15, au trecut cu un categoric 6-2, 6-2 de perechea Ana Bogdan/ Kaitlyn Christian (USA).

Victorioasă la dublu feminin, Mihaela Buzărnescu s-a impus și la dublu mixt. În primul tur, perechea Marcin Matkowski (POL)/Mihaela Buzărnescu a trecut în doar două seturi, 6-3, 7-5, de perechea D. Sharan (IND)/A. Rosolska (POL).

Andreea Prisăcariu și Filip Jianu, înfrângeri în primul tur al turneului juniorilor

Alți doi jucători români, Andreea Prisăcariu și Filip Jianu, au intrat pe teren în competiția de la Wimbledon dar, din păcate, au pierdut. Andreea a fost învinsă în primul tur al probei de simplu junioare de favorita nr. 12, Naho Sato, din Japonia, după un meci disputat, încheiat după trei seturi: 6-4, 4-6, 6-3.

Din păcate pentru el, Filip Cristian Jianu a avut un meci mul mai greu cu olandezul Deney Wassermann, care s-a impus în doar două seturi, 6-3, 6-4, în primul tur al turneului juniorilor.