Andreea Roșca, aproape de Top 250 WTA, după cel mai important trofeu din carieră, la turneul ITF 25K de la Torino

15.07.2018

Săptămână de vis pentru Andreea Amalia Roșca, una dintre cele mai în formă tinere jucătoare de tenis din România, care are parte, în doar câteva zile, de două premiere în cariera ei: participare pe tabloul principal de simplu al unui turneu WTA, ea fiind beneficiara unui wild-card acordat de organizatorii BRD bucharest Open 2018, și câștigarea unui turneu din Circuitul ITF Pro dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Compatrioata noastră a fost cap de serie nr. 4 la "Trofeo Ma-Bo",  la Torino, turneu ITF 25K, iar evoluția ei pe toată durata competiției a fost impresionantă: Andreea a avut nevoie de doar 57 de minute pentru a câștiga finala cu slovena Kaja Juvan, favorita cu nr. 5, iar în celelalte patru meciuri nu a pierdut niciodată vreun set. Mai mult, italianca Federica Di Sarra, adversara din primul tur, este singura jucătoare care a ajuns la 3 în vreun set. Timpul total petrecut pe teren de Andreea, pentru toate cele cinci meciuri de simplu, a fost de aproape cinci ore și jumătate, și este de apreciat și faptul că și-a luat revanșa atât de autoritar în fața slovenei care acum aproape o lună o învingea în finala unui alt tuneu ITF 25, în Suedia, la Ystad.

În urma acestui rezultat, și cu punctele pe care le va primi pentru prezența pe tabloul principal de la București, Andreea poate forța intrarea în Top 250 WTA, 258, locul ocupat acum, fiind cel mai bun din carieră.