Selma Cadar, campioană de simplu la Timișoara, la unul dintre cele mai puternice turnee ITF Juniors. Cezar Crețu și Matei Georgescu, campioni la dublu

15.07.2018

"23rd Tivoli Trophy", puternicul turneu ITF Juniors oragnizat la Timișoara, și cotat de federația internațională drept un turneu de Grad 3, a adunat la start pe cei mai buni tineri jucători româmni ai momentului, dar și pe câțiva dintre cei mai buni juniori ai lumii. 

Cap de serie nr. 1 în concursul de simplu al fetelor, spre exemplu, a fost americanca Lizabeth Mandlik, aflată pe locul 52 în lume, iar primele 5 favorite au fost, toate, jucătoare de Top 100 ITF.

Printre ele și compatrioata noastră, Selma Ștefania Cadar, probabil cea mai în formă junioare a României în acest moment, cotată drept cap de serie nr. 2. Din această postură a reușit românca patru victorii la rând în doar două seturi, una chiar foarte prețioasă, în semifinale, împotriva favoitei nr. 4, 6-4, 6-3 cu Kacie Harvey, din SUA, pentru ca, abia în finală, să fie "testată" cu adevărat. Un test pe care Selma l-a trecut câștigând titlul de la Timișoara după 3-6, 6-3, 6-2, cu italianca Martina Biagianti.

În turneul de simplu al băieților, unul la fel de puternic, francezul Valentin Royer, favoritul nr. 1, fiind pe locul 61 în lume, România a avut nu mai puțin de trei reprezentanți în semifinale. Fancezul Royer a trecut cu 6-3 6-4 de Radu Mihai Papoe, în prima semifinală, iar Cezar Crețu, cap de serie nr. 2, l-a eliminat cu 6-0, 6-2 pe Nicholas David Ionel, favoitul 6 al turneului.

Finala, una spectaculoasă, s-a terminat cu victoria lui Valentin Royer în trei seturi: 6-0, 0-6, 7-6(5).

Învins în finala de simplu, Cezar Crețu și-a luat revanșa la dublu, reușind ca în echipă cu Matei Adrian Georgescu să câștige titlul după o victorie în doar două setui, 7-5,6-2 cu perechea maghiară Peter Fajta/Peter Sallay.

CREDIT FOTO: Luiza Cadar/ Mihaela Ciuca