Georgia Crăciun, la primul titlu ITF în 2018. Românca a câștigat ”Trofeul Halep-Dedeman”

16.07.2018

"Trofeul Halep-Dedeman", organizat la București de Tennis Performance Club, turneu ITF Pro din circuitul feminin, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari, a fost unul foarte benefic pentru jucătoarele din România, care au dominat copios tabloul de simplu: cinci dintre jucătarele din sferturile de finală au fost din România, iar trei dintre ele au ajuns în semifinale.


Campioana ediției din acest an este Georgia Andreea Crăciun, cap de serie nr. 5, care, după ce a trecut cu 6-3, 6-2 de Alexandra Damaschin în semifinale, a câștigat tot în două seturi și finala. Compatrioata noastră a trecut cu 7-5, 6-2 de italianca Anna Turati.


Multe românce și în tuneul de dublu, una dintre semifinale fiind sută la sută românească. Ioana Gașpar și Camelia-Elena Hristea, favoritele cu nr. 2, au trecut cu 7-6(0), 6-3 de Mihaela Lorena Mărculescu și Luminița Tutunaru, dar, din păcate, au pierdut finala, învinse fiind de perechea favorită 4, Soumeya Anane (GBR) / Elaine Genovese(MLT), cu 6-4, 3-6, 10-2.