Campioană de dublu la BRD Bucharest Open 2018, alături de Irina Begu, Andreea Mitu urcă peste 650 de locuri în clasamentul WTA. Letona Anastasija Sevastova, noua campioană de simplu de la București

22.07.2018

Cea de cincea ediție a BRD Bucharest Open, cel mai mare turneu de tenis organizat de Federația Română de Tenis, și unul dintre cele mai mari din această parte a Europei, a ajuns la final, și, spre satisfacția noastră, două dintre cele trei trofee au rămas în România.


Campioană de simplu și de dublu anul trecut, Irina Begu a reușit să câștige și în 2018 un trofeu, pe cel de dublu, probă în care a făcut pereche cu Andreea Mitu.


Povestea acestei perechi este una aparte, pentru că înainte să înceapă acest turneu, ea nu exista. Irina Begu urma să joace cu Monica Niculescu, dar pentru că Moni s-a accidentat, Irina s-a văzut nevoită să facă altă alegere. În acest timp și Andreea Mitu căuta pe cineva, iar după ce perechea s-a format, cele două au primit un wild-card, au intrat pe tablou, și nu s-au opit până ce nu au ridicat tofeele deasupra capului. Compatrioatele noastre au trecut cu 6-3, 6-4 de perechea Danka Kovinic(MNE)/Maryna Zanevska(BEL), pentru cea mai importantă victorie pentru Andreea Mitu, de la revenirea ei în circuitul profesionist.


"Vă mulțumim că ne-ați fost alături. Mulțumesc organizatorilor pentru wild-card-ul primit. Mă bucur enorm că am reușit să câștig acasă, la 3 luni după ce am reînceput să joc", a spus, printre lacrimi, Andreea Mitu, după care și a fost luată în brațe de Irina. După această victorie pentru Andreea Mitu urmează un salt uriaș în clasamentul WTA de dublu, de peste 650 de locuri, până pe 226.

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK A BRD BUCHAREST OPEN

"Vă mulțumesc că ne-ați fost alături. Nu e ușor, pentru că a fost foarte cald, tocmai de-asta vă mulțumim. O felicit pe Andreea, nu i-a fost ușor. Mă bucur că am reușit să o ajut și că acest trofeu a rămas acasă, îmi pare rău că la simplu nu am reușit. Dar e bine că măcar s-a întâmplat la dublu. Vrem să le felicităm și pe cele două fete împotriva cărora am concurat. A fost o săptămână minunată pentru ele. Felicitări pentru ce ați făcut!", a declarat și Irina Begu, foarte fercită să se afle, din nou, pe podiumul de premiere de la BRD Bucharest Open.


La puțin timp după ceremonia de premiere au intrat pe teren cele două finaliste ale probei de simplu, letona Anastasija Sevastova, cap de serie nr. 1, și favorita nr. 4, croata Petra Martic. Primul set a fost palpitant, cu multe răsturnăi de scor și foarte echilibrat. L-a câștigat Sevastova, în tie-break, cu 7-4, pentru ca setul secund să fie tranșat mult mai repede. Cu 7-6(4), 6-2, Sevastova își trece în palmares primul titlu WTA la București, după cea de-a doua finală jucată.


"Îmi place mult să joc la București, turneul acesta este unul dintre preferatele mele. Îmi place vremea, îmi place faptul că tribunele sunt mereu pline și că oamenii ne încurajează. Sunt foarte fericită că am câștigat la București, mai ales că în pimul tur am avut un meci atât de greu și am fost foarte aproape de o eliminare. Am nevoie de ceva timp ca să-mi dau seama de ceea ce am realizat în această săptămână", avea să spună noua campioană de la BRD Bucharest Open.