Naționala de băieți U12 a României s-a calificat la turneul final al Nations Challenge. Fetele ratează calificarea

29.07.2018

Echipa Națională de băieți U12 a României nu a pierdut niciun meci la turneul de calificare Nations Challenge, organizat impecabil de FRT și Viva Tenis Club Galați, și și-a asigurat prezența la turneul final, printre cele mai bune opt echipe ale Europei pentru acest veritabil Campionat European pe echipe pentru jucători sub 12 ani.

Lotul României pentru acest turneu de calificare a fost format din Luca Preda (CS Samtronic Constanta), Călin Teodor Știrbu (AS Tenis Club București) și David Cristian Carteputredă (Viva Tenis Club Galați), și condus de Ștefan Pitian. Cei mai valoroși jucători de la această categorie din România au confirmat toate așteptările, reușind să câștige toate cele patru partide în care au jucat.

În faza gupelor a fost 2-1 cu Turcia și de două ori 3-0, cu Ungaria și Georgia, rezultate care au propulsat naționala noastră pe primul loc în Grupa A.

În play-off, fază a competiției în care a jucat cu locul 2 din Grupa B, România s-a impus și în fața Bulgariei, 2-1, rezultat care i-a asigurat prezența la turneul final din Franța, programat în perioada 9-12 august.

În turneul de calificare a fetelor, desfășurat tot la Viva Tenis Club Galați, România a ratat, din păcate, calificarea la turneul final. Alexia Iulia Mărginean (Asociația TC Sun), Elena Ruxandra Bertea (CS Fortuna Brăila), Maria Theodora Stăncescu (AS CS AS Club Politehnica) și căpitanul-nejucător al echipei, Ioan Iovănescu, au terminat grupa A pe locul doi, cu două victorii, 2-1 cu Ucraina și 3-0 cu Moldova, și o înfrângere, 1-2 cu Franța. În play-off, în care aveau mare nevoie de o victorie, fetele noastre au fost învinse cu 2-1 de Serbia, echipa care a câștigat Grupa B.