Naționalele de fete U16 și U18 ale României joacă pentru medalii în turneele finale Summer Cups 2018

05.08.2018

Naționalele de fete U16 și U18 al României și-au asigurat prezența la turneele finale ale Summer Cups din acest an, după turneele de calificare de la Bistrița, respectiv de la Arad, și vor juca pentu medalii la turneele finale ale acestor veritabile Campionate Europene de tenis pe echipe pentru jucătoare sub 16, respectiv sub 18 ani.

Organizat impecabil de Grand Slam Tennis Club din Bistrița, turneul de calificare al Naționalei U18 a fost unul dintre cele mai puternice, cu echipele Franței, României, Spaniei și Greciei printre favorite. 

Fetele noastre, Simona Ogescu (CS Dinamo București), Silvia Maria Costache (CS Dinamo București) și Daria Maria Munteanu (CS Tenis Club Coreco Iași), și căpitanul-nejucător Cristian Costache, au reulit un turneu foarte bun, și chiar dacă au pierdut finala, și-au asigurat prezența la turneul final care începe luni, 6 august, la Budapesta.
La Bistrița, România a trecut cu 3-0 de Turcia în sferturile de finală, cu 2-1 de Olanda, în semifinale, pentru ca în ultimul act să piardă, 0-3, în fața Spaniei.

La turneul final, luni, în primul meci, România, care nu este printre favorite, joacă împotriva Ucrainei, cap de serie nr. 3, care are în componență două jucătoare din Top, locurile 31 și 32 în Europa, una dintre ele fiind campioana U14 a Europei în 2017.

Naționala U18, calificare fără emoții. Turneul final începe luni la Valladolid. România este cap de serie nr. 1


Una dintre grupele turneului de calificare U18 al fetelor a fost găzduită tot de România, la Arad, de cei de la Tenis Profi, pe celebra bază "UTA-TenisProfi", iar rezultatul a fost unul spectaculos. Fetele noastre, Selma Cadar (LPS-CSS Constanța), Andreea Prisăcariu (CSM București) și Mihaela Mărculescu (CSA Steaua București), însoțite de antrenorul și căpitanul-nejucător Alexandru Cojocaru, a câștigat de două ori cu câte un categoric 3-0, cu Croația, în semifinale, și cu Ungaria în finală, și și-a asigurat locul la turneul final.

Turneu final care începe luni, 6 august, în Spania, la Valladolid, cu un meci împotriva Slovaciei. România are unul dintre cele mai echilibrate și valoroase loturi de la acest turneu final, de unde și decizia organizatorilor de a desemna naționala noastră drept favorita nr. 1.