Mihaela Buzărnescu este campioană la San Jose. Românca a câștigat primul titlu WTA din cariera ei și urcă pe locul 20 în lume

06.08.2018

Mihaela Buzărnescu a făcut un meci perfect în finala de la San Jose, California, turneu WTA cu premii de 799.000 de dolari, și a reușit să câștige primul ei titlu WTA din carieră, unul chiar valoros, din Circuitul Premier. Compatrioata noastră a trecut cu un categoric 6-1, 6-0 de Maria Sakkari, din Grecia, în finală, rezultat care o va propulsa pe locul 20 WTA, de departe cea mai bună clasare a carierei.

După acest succes, cel mai important pentru jucătoarea care nu știa, cu 2-3 ani în urmă, dacă va mai juca tenis vreodată, Mihaela a declarat: "Felicitări, Maria, pentru o săptămână grozavă! Eşti atât de tânără, ai tot viitorul înainte. Îmi aduc aminte că acum câţiva ani jucam împreună în turnee futures şi nu mă gândeam că o să ne întâlnim din nou la acest nivel ridicat. Aș vrea, apoi, să mulțumesc tuturor celor care au venit azi să ne vadă jucând și să ne încurajeze. Îmi pare rău că nu a fost o jucătoare din Statele Unite ale Americii în finală, dar sunt fericită că voi fi pe posterul turneului anul viitor, e ceva uimitor pentru mine. Le mulţumesc tuturor celor care au făcut acest turneu posibil, fanilor, sponsorilor, organizatorilor, supervisorului, arbitrilor şi copiilor de mingi. Apreciez tot ce face WTA-ul pentru noi, e o diferenţă față de ITF. Vreau să le mulţumesc sponsorilor mei, Cotnari și Clinica Horia Barbu, pentru că au crezut în mine și pentru că mă sprijină, familiei şi antrenorului meu Septimiu. Sunt foarte fericită. Vă mulţumesc tuturor, chiar nu ştiu ce să spun mai mult!".

Aflată într-o evidentă ascensiune în clasamentul WTA, Mihaela reușește un pas important și în WTA Race, cursa pentru Turneul Campioanelor. Mihaela urcă pe locul 15, la 588 de puncte față de locul 8, ultimul care asigură prezența la Singapore, ocupat acum de Karolina Pliskova.