Alexandru Flavian Crăciun, locul 2 la Quads, la ”BRD Argeș Open”. Grecul Stefanos Diamantis, dublu campion

06.08.2018

"BRD Argeș Open" și "BRD Bucharest Wheelchair Tennis" sunt două turnee pentru sportivi paralimpici organizate în România și aflate sub egida Federației Române de Tenis și a Federației Internaționale de Tenis, organizate pentru al doilea an consecutiv în această formulă.

"BRD Argeș Open", primul dintre aceste turnee, desfășurat, deja, și organizat la Pitești de către Asociația Primii Pași Spre Performanță și Tenis Club As Pitești, cu sprijinul FRT, BRD Groupe Societe Generale, și al Consiliului Județean Argeș, al Primăriei Bascov și al Primăriei Mioveni, s-a bucurat de o participare consistentă, și s-a terminat cu un rezultat bun pentru România.

Astfel, Crăciun Alexandru Flavian, jucător de tenis, președintele "Asociației Primii Pași Spre Performanță", dar și președinte al turneului găzduit de Complexul Sportiv Star Arena, din Bascov, Argeș, turneu condus de directorul Gabriel Săndulescu, a terminat pe locul 2 la Categoria Quads, cu trei victorii în cele patru meciuri jucate, singura înfrângere fiind suferită în fața turcului Ugur Altinel, care a și câștigat această categorie, cu patru victorii din tot atâtea posibile.

"Eroul" acestui turneu avea să fie, însă, favoritul nr., 1, grecul Stefanos Diamantis, care a câștigat atât titlul de simplu, 6-4, 6-3, cu Laurent Giammartini, din Franța, cap de serie nr. 2, cât și la dublu: Stefanos Diamantis(GRE)/Guy Sasson (ISR)(1), 6-3, 6-4, cu favoriții nr. 2, din Israel, Adam Berdichevsky/ Asi Stokol.

În cadrul acestei categorii România a avut cinci reprezentanți: Daniel Dănilă, Mihai Gaiță, Cirpian Anton, Stanxu Ionuț Filișan și Petru Pungă. Toți au pierdut în turul doi, dar cea mai bună evoluție a avut-o Filișan, învins de favoritul 3, Adam Berdichevsky, din Israel, cu 6-1, 6-7(6), 6-1.

La ediția din acest an au jucat și șase femei, printre care și compatrioata noastră, Cristina Deac. Campioana din 2018 este Busra Un, din Turcia, favorita cu nr. 1, care a trecut cu 6-0, 6-2, de olandeza Wendi Schutte.

"BRD Bucharest Wheelchair Tennis”, de miercuri la București, pe terenurile de la CNT

Evenimentul de la București, programat în perioada 8-11 August, este organizat de către Asociația Sportivă MISENA și FRT, cu sprijinul BRD - Groupe Société Générale, în calitate de sponsor principal, și al Primăriei Sector 2 București.

”BRD Bucharest Wheelchair Tennis 2018” este condus de Ion Șerban, președintele "Asociației Sportive MISENA", și de Alexandru Berbec, director de turneu.

Meciurile vor avea loc pe terenurile de la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT.