Răzvan Aghion, finalist la Argayon Cup, turneu de Categoria 3 din Circuitul Tennis Europe

21.08.2018

La Nivelles, în Belgia, la turneul de tenis "Argayon Cup", românul Răzvan Aghion (în vârstă de numai 14 ani şi 9 luni, locul 710 mondial la juniori, de la CS CFR Iaşi, însoţit la concurs de antrenorul şi bunicul său, Vergil Aghion) s-a confruntat în finala probei de simplu cu principalul favorit, olandezul Frank Jonker (16 ani şi 3 luni, locul 53 mondial la juniori).
După un meci spectaculos, având în vedere şi diferenţa de vârstă dintre cei doi finalişti, dar şi de poziţiile lor în clasamentul general mondial, Frank Jonker l-a învins cu 6-2, 6-2 pe Răzvan Aghion, dar performanţa ieşeanului, finalist la turneul internaţional de Categoria 3 din Circuitul Tennis Europe din Belgia trebuie oricum remarcată!

Până a ajunge în finala probei de simplu Răzvan Aghion a reuşit următoarele victorii extrem de importante:
- turul I: Răzvan AGHION (Romania) - Loick Colle (Belgia) 3-6, 6-0, 7-5;
- turul al II-lea (optimile de finală): Jona Gitschel (Germania) [nr. 6] - Răzvan
AGHION (România) 6-7 (4), 3-6;
- sferturi de finală: Răzvan AGHION (România) - Gilles Arnaud Bailly(Belgia) [4]6-2, 6-4;
- semifinale: Răzvan AGHION (România) - Pelayo RODRIGUEZ (Spania) [7] 6-1, 6-1.

"Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia lui Răzvan la concursul din Belgia. Pentru el a însemnat mult să ajungă în finala unui puternic turneu de juniori,unde s-a confruntat şi cu primul favorit al competiţiei. A avut patru victorii până în finală, cu succese şi în faţa mai multor capi de serie! De asemenea, mulţumim domnului antrenor federal Alexandru Dedu, de la FR Tenis, care ne-a ajutat să obţinem ospitalitatea din partea gazdelor belgiene, la acest turneu!

Menţionez că, după acest turneu, având în vedere şi rezultatele sale anterioarepe plan intern şi internaţional, Răzvan Aghion a intrat în vederile federaţiei, pentru selecţionarea în lotul României la categoria de vârstă 16 ani!", a declarat antrenorul ceferist ieşean Vergil Aghion.

În sferturile de finală ale probei de dublu, am consemnat: Răzvan AGHION/Florentin-Alexandru SCARLAT (România) - Jona GITSCHEL / David TESIC (Germania) [2] 2-6,1-6. 

În luna septembrie, Răzvan Aghion va lua parte la turneul ITF de seniori - România F13, "Trofeul Municipiului Iaşi", de la arenele CFR Iaşi, cu premii totale de 15.000 dolari, care va marca un debut important în cariera sa de până acum, în turneele de tip futures.

Dan Teodorescu