Alexandra Dulgheru a ratat calificarea pe tabloul principal la US Open. Șapte români joacă în primul tur la New York

24.08.2018

Alexanda Dulgheru, jucătoarea din România care a trecut de calificări la Roland Garros și Wimbledon, s-a oprit, acum, la o singură victorie de tabloul principal al ultimului turneu de Grand Slam al sezonului, așa cum s-a întâmplat și la Australian Open.
La New York, Alexandra a avut parte de un ultim meci foarte dificil, cu Ons Jabeur, din Tunisia, cap de serie nr. 9 în calificări, care s-a impus după mai bine de o oră și jumătate de joc cu 6-3, 7-6(4).

În urma acestui rezultat, tenisul din România va fi reprezentat la US Open de cei șapte jucători calificați direct pe tablourile principale.

Cap de serie nr. 1 și numărul 1 mondial în tenisul feminin, Simona Halep joacă în primul tur împotriva unei jucătoare puternice care a ajuns până în sferturile de finală la ediția de anul trecut. Kaia Kanepi, din Estonia, locul 44 în lume, a jucat o singură data cu Simona, și a pierdut, în 2014, la Doha, dar meciul a fost dur, întins pe trei seturi.

Mihaela Buzărnescu, cea de-a doua jucătoare din România cap de serie la US Open, nr. 21, întâlnește în primul tur, dacă se va putea recupera la timp după grava accidendtare suferită acum mai bine de două săptămâni, o jucătoare din Cehia, Marketa Vondrousova, locul 102 în lume, învinsă în primul tur anul trecut. 

Adversară dură și pentru Irina Begu, în primul tur urmând a întâlni o reprezentantă a gazdelor, Jennifer Brady, care, anul trecut, a câștigat trei meciuri pe tabloul principal și s-a oprit în 16-imi.

Tot cu o americancă joacă și Sorana Cîrstea, Alison Riske, pe care a întâlnit-o până acum de cinci ori. Sorana conduce cu 3-2 și, chiar dacă a pierdut ultima lor întâlnire directă, din acest an, pe zgura de la Nurnberg (un abandon al compatrioatei noastre, de fapt, în setul trei), Sorana a câștigat de fiecare dată când s-a jucat pe hard în ultimele lor trei întâlniri pe această suprafață de joc.

Monica Niculescu și Ana Bogdan sunt printre cele care mai au de așteptat pentru a afla cu cine joacă, pentru că adversarele lor vin din calificări.

În fine, pe tabloul principal de simplu al băieților, Marius Copil, singurul nostru reprezentant, va avea un meci foarte dificil, cu unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului, cap de serie nr. 7, croatul Marin Cilic.

FOTO: NEAL TROUSDALE