Alex Coman, campion în Budapesta. Românul a câștigat ”ETC Cup”, turneu Tennis Europe de Categoria 2, la simplu, și a jucat finala la dublu

26.08.2018Alexandru Coman, jucătorul român legitimat la CSM Craiova, a câștigat puternicul turneu Tennis Europe categoria 2 "ETC CUP 2018" din Ungaria, după un parcurs fără greșeală. 

La startul turneului desfășurat s-au aliniat 90 de sportivi din Ungaria, Serbia, China, Cehia, Italia, Croația, Slovacia, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, Austria, Grecia, SUA, Rusia, Lituania, Polonia și Australia, Alex fiind singurul român de pe tabloul masculin. 

Sportivul craiovean și-a respectat din plin statutul de favorit 2 al întrecerii, pe un tablou care a avut la start inclusiv 4 campioni europeni ai anului trecut, câștigând clar meciurile disputate: 6-2, 6-1 cu Noell PALL (HUN) în turul 2, 7-6(1), 6-1 cu Andrej NEDIC (BiH) în optimi, 6-1, 6-2 cu Ye HONGYU (CHN) în sferturi, 6-2, 6-0 cu Pețer NAD (SVK) în semifinale, pentru ca în finală să se impună cu scorul de 6-2, 2-6, 6-3 împotriva lui Jiang YUNHAN (CHN). 

De remarcat este faptul că singurul set l-a pierdut Alex în finala competiției, în condițiile în care semifinalele și finala s-au dispotat în aceiași zi, la interval de 2 ore.

În concursul de dublu Alex a ocupat locul 2 alături de partenerul său din Serbia, Zoran LUDOSKI, echipă româno-sârbă pierzând dramatic finala cu 9-11 în maxi-tiebreak, după ce adversarii lor din Cehia (Jakub Mensik și Simon Mislievic) au salavat o minge de meci la scorul de 9-8.

De la Budapesta, Alex a plecat direct la Oradea, acolo unde va participa la un alt turneu din circuitul Tennis Europe, care va începe luni, 27 august, și unde este cotat ca favorit 1 la câștigarea trofeului.