Perechile Eva Maria Ionescu/Alexia Iulia Mărginean și Rareș Andrei Golescu/Călin Teodor Știrbu au câștigat probele de dublu la ”BMW Junior Cup 2018”. Călin Știrbu, finalist în proba de simplu

26.08.2018

"BMW Junior Cup 2018", una dintre cele mai puternice competiții Tennis Europe organizate în Europa, la Regensburg, în Germania, turneu de categoria 3 la U12, a fost dominat, în probele de dublu, de români. Perechile Eva Maria Ionescu(AS Tenis Club Curtea de Argeș)/Alexia Iulia Mărginean(Asociația TC Sun) și Rareș Andrei Golescu(ACS Tennis Performance Team)/Călin Teodor Știrbu(AS Tenis Club București) s-au impus în probele de dublu la Categoria U12, după evoluții impresionante în finale.

Eva Maria Ionescu și Alexia Iulia Mărginean au trecut cu un categoric 6-1, 6-2, de două jucătoare din Cehia, Nela Charcatova/Nikola Koprivova, în vreme ce Rareș Andrei Golescu și Călin Teodor Știrbu s-au impus cu 6-1, 6-3, în fața perechii Ethan Khun(FRA)/Ram Talbi (MAR).

Evoluție absolut impresionantă pentru Călin Teodor Știrbu pe toată durata acestui turneu, el reușind să joace finala și în proba de simplu. După victorii facile în primele tururi, 6-0, 6-2 cu germanul Samuel Braun, 6-2, 6-0 cu un alt german, Leonard Barth, 6-1, 6-2 cu polonezul Nicholas Kowal și 6-4, 6-1 cu Lieven Mietush, tot din Germania, Călin a avut nevoie de trei seturi pentru a se califica în finală. A trecut cu 4-6, 6-1, 7-5 de un alt german, Mika Petkovic, pentru ca, în finală, să piardă, 3-6, 5-7, în fața elvețianului Janis Raffael Simmen.