Vasile Ghilea a câștigat ”Selgros Cup” de la Brașov, primul titlu ITF din cariera sa

09.09.2018


Românul Vasile-Alexandru Ghilea a câștigat primul turneu ITF al carierei sale, reușind să se impună în finala "Selgros Cup Brașov", turneu ITF Pro dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari.

Compatriotul nostru și-a luat revanșa în fața lui Claudio Fortuna, italianul care l-a învins în finala turneului de la Curtea de Argeș. De data aceasta Ghilea este cel care s-a impus, cu 6-3, 2-6, 6-2, pentru primul său titlu ITF din carieră, rezultat care îl va ajuta să urce peste 160 de locuri în clasament, foarte aproape de Top 800 ATP.

În turneul de dublu tenisul românesc a fost reprezentat de Petru-Alexandru Luncanu și Călin Manda, dar, din păcate, cei doi n-au putut câștiga trofeul, fiind învinși în două seturi foarte echilibrate, 7-5, 6-4, de argentinienii Franco Emanuel Egea /Gabriel Alejandro Hidalgo, capii de serie nr. 1.

Disputat pe terenurile de tenis de la Olimpia, după o îndelungată absență, ,,Selgros Cup", organizat cu ajutorul Federației Române de Tenis, în colaborare cu Consiliul Județean și Primăria Brașov, se dorește a deveni un punct de reper în calendarul competițional al FRT, așa cum, de altfel, a și explicat președintele FRT, George Cosac: ”De anul viitor, vom ridica ștacheta acestor competiții de la Brașov, astfel încât să reluăm tradiția unui turneu de calibru, pe care l-a avut Brașovul. Suntem în discuții pentru organizarea unui turneu Challenger așa cum s-a disputat aici timp de 19 ani".

,,Ne bucurăm că tradiția continuă și este un lucru extrordinar ce face federația noastră, care organizează astfel de turnee în România, prilej pentru jucătorii noștri să crească, să concureze și să câștige experiență", a spus și Dumitru Hărădău, directorul turneului de la Brașov.