Dragoș Dima, salt impresionant în clasamentul ATP, după ce a câștigat Sibiu Open

24.09.2018


SURSA FOTO: Sibiu Open

2018 este, cu siguranță, cel mai bun an din cariera de jucător profesionist a lui Dragoș Dima, compatriotul nostru reușind, iasă, să intre în Top 300 ATP, cea mai bună clasare a carierei, după ce a câștigat turneul ATP Challenger, "Sibiu Open".

Beneficiar al unui wild-card acordat de organizatori, Dragoș a început în forță turneul de la Sibiu, reușind să elimine un favorit încâ din promul tur. Dima a trecut cu un categoric 6-2, 6-1 de austriacul Dennis Novak, cap de serie nr. 2, pentru ca în semifinale să elimine un alt favorit, cel cu nr. 7, spaniolul Pedro Martinez, de care a dispus cu 6-4, 6-2.

De două ori a fost nevoit Dragoș să revină în acest turneu după ce a pierdut primul set, și de fiecare dată s-a descurcat admirabil. În turul doi, cu portughezul Joao Domingues, locul 215 în lume, Dragoș s-a impus cu 3-6, 7-6(7), 6-4, pentru ca în sferturile de finală, cu polonezul Kamil Majchrzak, adversarul României în Cupa Davis, Dima să revină de la 0-6 și să se impună în următoarele două seturi cu 7-6(5), 6-3, salvând și o minge de meci.

Acesta este cel de-al treilea titlu de simplu pentru Dima în acest an, după ce a câștigat turneele ITF Pro organizate la București de Tenis Club Herăstrău și Tenis Club București.

Toate aceste rezultate, la care se adaugă alte trei finale ITF pierdute, la Antalya, în Turcia, Porec, în Croația și Budapesta, Ungaria, l-au dus pe Dragoș Dima pe cea mai bună poziția a sa în clasamentul ATP: Dragoș a început anul 2018 pe locul 494, iar acum, după victoria de la Sibiu, și după un salt de 115 locuri, este pe locul 279 în lume la simplu


Pentru aceste rezultate și pentru anul plin de performanțe, Dragoș Dima merită toate felicitările noastre!