Alexandra Dulgheru, profesoară de sport pentru o zi

26.09.2018

Timp de o oră, joi, pe 27 septembrie, la Școala Gimnazială nr. 5 din București, 50 de elevi vor avea bucuria să o aibă profesoară de sport pe... Alexandra Dulgheru!

Marea noastră tenismenă a răspuns invitației Asociației Junior Sport de a participa la acțiunea "Azi sunt profu' tău de sport!", acțiune inițiată de această asociație de peste 3 ani în România și la care, până acum, au participat mari valori ale sportului românesc, cum ar fi Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Laura Badea, Loredana Dinu, Simona Pop, Irina Deleanu, Eliza Samara, Virgil Stanescu, Gruia Docan, Amatto Zaharia, Florentin Marinescu, Monica Iagăr Steluța Duță, Ștefan Sandulache, Howard Dell. În ce constă întâlnirea Alexandrei cu cei mici? Concret, aceasta va suține ora de educație fizică și sport cu elevii, în finalul căreia le va povesti acestora despre frumusețea și importanța sportului în general, dar și a sportului care a consacrat-o, iar apoi le va oferi, gratuit, cu autografe, Revista Junior Sport, numărul în care a fost publicat un frumos interviu cu tenismena. În cazul Școlii nr 5, Alexandra va fi realmente impresionată, pentru că printre cei 50 de elevi prezenți la ora de sport pe care ea o va susține sunt mulți copii practicanți ai sportului alb! Așadar, finalul orei va fi marcat și de o mica demonstrație de...tenis! Marea provocare vine însă de la Maya, fetița atletei Monica Iagăr, elevă în clasa a IV-a la această școală, care activează deja la un club de tenis și care deja i-a lansat Alexandrei invitația de a juca împreună!
Alexandra Dulgheru a debutat în tenisul profesionist în anul 2005, dar a jucat primul turneu WTA abia în 2009, la Varșovia, competiție pe care avea să o și câștige de două ori. Cea mai bună clasare în ierarhia mondială a fost locul 26, ocupat în aprilie 2011. Iată ce ne declara Alexandra în interviul din Revista Junior Sport: "Am fost campioană națională la grupele de vârstă 8-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani. La ETA, în Europa, am fost, la 14 ani, pe locul 5 sau 6, iar la 16 ani pe locul 1. După aceea, la competițiile de juniori am fost peste tot în lume, dar cel mai bun clasament al meu a fost locul 6 mondial. Apoi a urmat perioada de tranziție de la juniorat la seniorat, care mi se s-a părut cea mai dificilă, pentru că a trebuit să joc mult până să urc în clasament. A fost o perioadă destul de grea pentru că mă și accidentam destul de des și aveam și școală. Totuși, în anul 2009 am reușit să câștig primul meu turneu WTA, chiar primul la care am participat, ceea ce a fost senzațional! Din acel moment s-au cam schimbat lucrurile, mai ales că am intrat direct în primii 100!" Aceste amintiri din copilărie Alexandra le va împărtăși și micuților de la Școala gimnazială nr. 5, oferindu-le acestora, prin insăși personalitatea sa, un model de succes, atât în viață, cât și în sport.
Asociația Junior Sport a demarat, în urmă cu peste 7 ani, proiectul Junior Sport - cel mai complex proiect din România de educație și cultură sportivă pentru copii, manifestat prin organizarea de evenimente de promovare sportive.

P.S. Adresa Școlii Gimnaziale Nr 5: Calea Victoriei 114, sector 1, București