Ilona Ghioroaie și Victor Crivoi, campionii României. Nicole Tătăruș și Victor Cornea au câștigat titlul la dublu mixt

30.09.2018

Campionatele Naționale Individuale de Seniori ale României, organizate de Federația Română de Tenis și AS Tenis Club Politehnica din București, și-au desemnat campionii ediției 2018, una cu multe meciuri echilibrate și foarte spectaculoase și la care au participat mulți dintre cei mai buni jucători de tenis din România.

Duminică, în ultima zi a competiției, au avut loc trei finale, cele două de simplu, dar și finala de dublu-mixt, precum și meciurile pentru medaliile de bronz.

Pentru prima data în cariera ei Ilona Ghioroaie, de la CS Universitar Pitești, este campioana României, jucătoarea de 20 de ani, favorite nr. 2 a probei de simplu, reușind o victorie valoroasă în ultimul ei meci la Naționale. Ilona a trecut cu 6-3, 6-4 de principala favorită a competiției, Miriam Bulgaru, de la CS Dinamo Bucueti, campioana de anul trecut.
Cap de serie nr. 3 în 2018, Oana Simion, și ea de la CS Dinamo București, a terminat această compețiție pe locul 3, după ce s-a impus în finala mică, 6-7(5), 6-2, 6-3, în fața favoritei nr. 5, Nicole Tătăruș, de la CS Dinamo București.

”Acest titlu înseamnă enorm pentru mine, mai ales că vine și după o lungă perioadă în care am fost accidentată”, avea să declare Ilona, foarte fericită, la ceremonia de premiere, una la care au participat și Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației și președintele Biroului Executiv al Senatului Universității Politehnice București, George Cosac, peședintele Federației Române de Tenis, VasileȚîroiu, președintele Clublui AS Politehnica București.

DECLARAȚIE INTEGRALĂ ILONA GHIOROAIE

Finală extrem de spectaculoasă în turneul de simplu masculin, între Victor Crivoi și Alexandru Luncanu, ambii de la CS Dinamo - Centrul Sportiv Brașov, doi jucătoi care au, împreună, multe titluri de campioni ai României.

Chiar dacă s-a retras oficial de câțiva ani, Victor Crivoi continuă să joace din când în când și o face incredibil, așa cum s-a întâmplat și în finala acestor Naționale. Victor a trecut de Alex Luncanu cu 6-3, 7-6(6), după un meci foarte echilibratși spectaculos, și este din nou campion, cea mai recentă realizare de acest fel fiind cea din 2016.
Pe podium a mai urcat Alexandru Jecan, de la CS Universitatea Cluj, învingător în finala mică, 6-1, 6-4, cu Călin Manda, CS Universitar Pitești.

”De retras m-am retras acum câțiva ani, dar mai joc, sporadic, pentru că îmi face plăcere să joc, doar că nu mai pot să duc săptămână de săptămână în circuit”, a spus și Victor Crivoi, evident afectat de efortul depus pentru a câștiga acest titlu.

DECLARAȚIE INTEGRALĂ VICTOR CRIVOI

În fine, la mai bine de o oră de la finala de simplu, Victor Crivoi a intrat pe teren, alături de Andreea Mitu, "eleva" sa de zi cu zi, pentru a juca finala de la dublu mixt împotriva perechii Victor Cornea/Nicole Tătăruș. Așa cum era de așteptat, și această finală a fost foarte disputată, campioni fiind Victor și Nicole, care s-au impus cu 6-2, 4-6, 10-4. În meciul pentru medaliile de bronz perechea de la CS Universitar Pitești, Ilona Ghioroaie și Bogdan Pavel, a trecut cu 6-4, 6-3, de Gabriela Davidescu(CSS Ploiești)/Ioan Dan Abrudan (CS Dinamo București).

REZULTATE FINALE SENIOARE

REZULTATE FINALE SENIORI

REZULTATE FINALE DUBLU MIXT