Clubul CSM București, de două ori campion al României la seniori. CS Dinamo, de două ori pe podium la Campionatul Național pe Echipe Seniori

04.10.2018


Ediția din acest an a Campionatului Național pe Echipe Seniori, organizat de Federația Română de Tenis pe terenurile de la Centrul Național de Tenis, a fost una dintre cele mai puternice din istorie, în special pentru că au participat foarte mulți dintre jucătorii de top ai României.

Turneul fetelelor, unul foarte echilibrat, a fost câștigat de CSM București, căpitan jucător fiind Liana Ungur. Pentru echipa campioană, care a trecut cu 6-1 de CS Sportul Studențesc, cu 5-2 de CSS Ploiești și cu 5-2 de CS Dinamo București, au jucat: Alexandra Cadanțu, Nicoleta Dascălu, Cristina Ene, Andreea Mitu, Alexanda Damaschin, Andreea Prisăcariu și Ana Maria Țăranu.

Medaliile de argint au revenit celor de la CS Dinamo București, cu două victorii în cele trei meciuri de pe tabloul final, 5-2 cu CS Sportul Studenșesc și 7-0 cu CSS Ploiești, echipa antenată de Constantin Cosmescu fiind formată din: Miriam Bulgaru, Irina Fetecău, Oana Simion, Cristina Adamescu, Nicole Tătăruș, Izabela Novac, Ilinca Amariei și Simona Ogescu.

Podiumul CNE Seniori 2018 a fost completat, în turneul feminin, de CS Sportul Studențesc, echipă care a trecut cu 4-3 de CSS Ploiești. Vasile Novăceanu a fost căpitanul-nejucător al echipei formate din: Ilona Ghioroaie, Ioana Gașpar, Ioana Toanchina, Camelia Hristea, Cristina Băjescu, Andreea Novăceanu și Ioana Ducu.

Campioană la fete, CSM București a câștigat fără emoții și titlul de la băieți, în componența echipei găsindu-se aproape toți cei mai buni jucători români ai momentului: Dragoș Dima, Adrian Ungur, Bogdan Apostol, Bogdan Borza, Nicolae Frunză, Cezar Crețu și Andrei Andrei. Căpitanul-nejucător al campioanei României, care a învins cu 4-3 pe CS Universitatea Cluj, cu 7-0 pe TC București și cu 5-2 pe Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, a fost Marius Raicea.

Pe locul doi, cu două victorii din trei meciuri, s-au clasat cei de la Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, respectiv Vasile Antonescu, Edris Fetisleam, Vlad Dancu, Valentin Vanță, Alexandru Luncanu, Victor Crivoi și Luca Tatomir. Echipa condusă de Remus Farcas a învins cu 5-2 pe CS Universitatea Cluj și cu 4-3 pe TC București.

În fine, podiumul din proba masculină a fost completat de CS Universitatea Cluj, cu o victorie, 6-1 cu cei de la TC București. Echipa din Cluj a fost formată din Călin Manda, Alexandru Jecan, Victor Cornea, Mihnea Turcu și Răzvan Codescu, căpitanul nejucător fiind Titu Turcu.

REZULTATELE FINALE, PE SITE-UL OFICIAL AL FRT