Vanessa Popa-Teiușanu, campioană de dublu și finalistă la simplu în Muntenegru. Dragoș Popeangă a pierdut finala de dublu

08.10.2018

Vanessa Popa-Teiușanu și-a trecut în palmares un nou titlu, de data aceasta la dublu, în Muntenegru, unde a câștigat proba de dublu la turneul ITF Juniors de Grad 5, "Bar Open 2018", și a jucat finala probei de simplu. 

La simplu, fără să fie printre favorite, Vanessa a reușit câteva victorii impresionante, cum ar fi cea din turul secund, 6-1, 6-3 cu Emilija Kojcic, din Serbia, cap de serie nr. 2, sau 6-3, 6-1 din semifinale, cu rusoaica Nadezda Khalturina. În finală, din păcate favorita nr. 1 a turneului, Luca Janosi, din Ungaria, avea să se impună cu scorul de 6-2, 6-3.

Cu o zi înainte de finala de la simplu, Vanessa Popa-Teiușanu reușise o victorie finală frumoasă în turneul de dublu, probă în care a făcut pereche cu o jucătoare din SUA, Michelle Tikhonko. În ultimul act cele două au trecut cu un scor liniștitor, 6-3, 6-4, de perechea Nadezda Khalturina (RUS)/Andjela Lopicic (SRB).

Tot în aceeași zi, dar în finala de dublu a băieților, juca un alt român, Dragoș Petre Popeangă, care a făcut pereche cu olandezul Rik Muller. Cei doi au pierdut în fața croaților Bozo Barun /Grgo Dujmovic, cu 2-6, 4-6.