Filip Jianu, lăudat de site-ul ITF la Jocurile Olimpice de Tineret, după eliminarea finalistului de la US Open:"Este uimitor"

09.10.2018

Filip Cristan Jianu, component al echipei olimpice a României, este vedetă pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Tenis, după prețioasa victorie obținută în primul tur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires.
Compatriotul nostru l-a învins cu 6-4, 6-4, pe italianul Lorenzo Musetti, cap de serie nr. 4 la acest turneu, locul 5 în lume și finalistul de la US Open 2018, iar performanța lui Filip este cu atât mai importantă cu cât el nu reușise să-i ia vreun set italianului în precedentele două întâlniri.

"Este uimitor", a declarat Filip, pentru site-ul ITF, "iar echipa noastră este impresionantă. Petrecem mult timp împreună, cu colegii de la toate sporturile, iar atmosfera este extraordinară. Terenurile sunt foarte bune aici și îmi place mult de tot".

Calificat în turul doi la simplu, Filip Jianu a pierdut în primul tur la dublu, probă în care a făcut pereche cu polonezul Daniel Michalski. Cei doi au câștigat primul set, 7-6(5), dar adversarii lor, Tao Mu(CHN)/Naoki Tajima(JPN), au revenit și s-au impus cu 6-3, 10-4.

Pentru Filip Cristian Jianu urmează acum cel mai important meci, marți, în jurul orei 16, ora României, în turul secund al probei de simplu băieți. Adversar îi va fi francezul Clement Tabur. 

Selma Cadar, reprezentanta noastră în turneul feminin, continuă la dublu, după ce a părăsit competiția la simplu. Adversara ei din primul tur, slovena Kaja Juvan, jucătoare de Top 200 WTA, s-a impus cu 6-2, 7-5, dar setul secund a fost foarte disputat.

La dublu, Selma face pereche cu o jucătoare din Elveția, Lulu Sun, iar cele două au reușit o victorie categorică în pimul tur. A fost 6-1, 6-4 pentru cele două în întâlnirea cu perechea americană L. Ma / A. Noel.

Marți, cele două vor juca din nou, în sferturile de finală, împotriva chinezoaicelor X. Wang/X. Wang, iar Selma are un alt meci în programul zilei. România, reprezentată de Selma Cadar și Filip Jianu, joacă în primul tur al probei de dublu mixt împotriva chinezilor Tao Mu/Xinyu Wang, un meci important pentru tenisul românesc, dar și pentru cei doi jucători și antrenorul Răzvan Itu.