Eva Ionescu și David Carteputredă au câștigat Selecția Națională FRT la 11 ani

18.10.2018

Cei mai buni jucători de tenis de 11 ani din România au participat la Selecția Națională a FRT din acest an, organizată la Centrul Național de Tenis.

A fost un turneu puternic, cu grupe valoroase, câștigat de Eva Maria Ionescu, de la AS Tenis Club Curtea de Argeș, la fete, și de David Cristian Carteputredă, de la Viva Tenis Club Galați, la băieți.

Eva Maria a câștigat toate cele trei meciuri din Grupa A, pierzând doar două game-uri, locul doi fiind ocupat de Alessia Maria Florea, de la Viva Tenis Club Galați, cu două victorii în cele trei meciuri.

În Grupa B s-a impus Andrada Ekaterina Komarov, de la LPS CSS Constanța, cu două victorii, locul doi, tot cu două victorii, fiind ocupat de colega ei de club, Iris Zbranca. 

În senifinale, Eva Maria Ionescu s-a impus cu 6-3, 6-3 în meciul cu Iris Zbranca, în vreme ce Andrada Komarov a trecut cu 6-2, 6-3 de Alessia Maria Florea. Finala fetelor a fost câștigată în două seturi, 6-4, 6-4, de Eva Ionescu în fața Andradei Komarov.

La băieți, cei doi finaliști, David Cristian Carteputredă și Gabriel Ghețu, ambii de la Viva Tenis Club Galați, au dominat categoric grupele lor. Cu trei victorii din tot atâtea posibile, Gabriel Ghețu s-a calificat în semifinale de pe primul loc din Grupa A, pe locul doi clasându-se Rareș Teodor Pieleanu, de la TC Victor Hănescu, cu două victorii.

Tot trei victorii a avut și David Carteputredă în Grupa B, grupă din care s-a mai calificat și Cezar Gabriel Papoe, de la CS Târgoviște, cu două victorii.

În semifinale, David a trecut cu 6-3, 6-0 de Rareș Pieleanu iar Gabriel Ghețu, cu 6-4, 6-2, de Cezar Papoe. În finala 100% Viva Tenis Club Galați s-a impus David Carteputredă cu 6-1, 7-5.

REZULTATE GRUPA A FETE

REZULTATE GRUPA B FETE

REZULTATE TABLOU FINAL FETE

REZULTATE GRUPA A BĂIEȚI

REZULTATE GRUPA B BĂIEȚI

REZULTATE TABLOU FINAL BĂIEȚI