Marius Copil - Roger Federer, în finala turneului ATP 500 de la Basel. Victorie fantastică pentru Marius în semifinala cu Alexander Zverev, cel de-al cincelea jucător al lumii

27.10.2018

Marius Copil trăiește cea mai frumoasă săptămână din cariera lui de jucător profesionist de tenis în Elveția, la Basel, turneu ATP 500 în finala căruia s-a calificat azi. 

A fost un meci fantastic în semifinale, adversarul lui Marius fiind cel de-al cincelea jucător al lumii, germanul Alexander Zvererev, considerat marele favorit al acestui joc.

Pentru Marius a contat prea puțin acest statut, mai ales că tot în această săptămână mai făcuse o victimă din Top 10 ATP, croatul Marin Cilic, locul 6 mondial, și a făcut un nou meci fabulous.

Două ore și jumătate au stat pe teren Marius Copil și Alexander Zverev, dar câștigător a fost compatriotul nostru. Marius s-a impus cu 6-3, 6-7(6), 6-4, la finalul unui meci în care a servit nu mai puțin de 26 de ași, și a reușit cea mai valoroasă victorie a carierei lui.

”Este cea mai bună săptămână din cariera mea. E ca un vis. Este de necrezut”, a declaraat Marius după ce l-a eliminat pe Zverev, apreciind cum se cuvine aceast rezultat: Este un jucător mare, a câștigat, deja, o grămadă de turnee și este atât de tânăr. Este ireal. Știam că va fi un meci foarte, foarte dur, dar am sperat că o să servesc bine, apoi mi-am făcut jocul și am câștigat. Încă nu pot să cred. Iar visul continuă, pentru că o să joc pentru prima dată împotriva lui Federer la el acasă, în finală. O să mă bucur de fiecare punct, nu contează cine va câștiga. Știu doar că va fi un meci frumos”.

După acest rezultat, Marius face un salt uriaș și în clasamentul ATP, până pe 60, acesta fiind, de altfel, cel mai bun loc ocupat de el vreodată.

În finala de duminică, de la ora 16, ora României, în direct la Digi Sport, Marius îl va întâlni pec el mai mare jucător de tenis din toate timpurile, elvețianul Roger Federer, care joacă pentru a 14-a oară în finala de la Basel, turneu pe care l-a câștigat, deja, de opt ori.