Alexia Iulia Măginean, două noi trofee Tennis Europe în Spania. Românca a câștigat finalele de simplu și dublu. alături de Andra Simion, la Gran Canaria Yellow Bowl

28.10.2018

Continuă perioada perfectă din cariera tinerei jucătoare din România, Alexia Iulia Mărginean, de la Asociatia TC Sun Alba Iulia, compatrioata noastră reușind să câștige alte două trofee, în Spania, la " Gran Canaria Yellow Bowl", turneu U12 de Categoria 3 din Circuitul Tennis Europe desfășurat în orașul Telde.

Alexia a început în forță competiția de simplu, cu două victorii impresionante, de fiecare dată 6-0, 6-0 cu Sara orujo Media din Spania și cu Iryna Savitskaya, din Belarus, pentru ca în sferturile de finală, cu franțuzoaica Sarah Iliev, să treacă peste provocare ca o mare campioană. Iulia a recuperat de la un set piedut și s-a calificat cu 3-6, 7-6(1), 6-2.
Acesta avea să fie, de altfel, cel mai greu meci pentru ea, în condițiile în care s-a impus în semifinale și finală cu același scor categoric, 6-2, 6-1, în fața franțuzoaicei Alyssa Reguer, respectiv a Lunei Dinoto Fernandez, din Spania.

Pentru ca turneul să fie cu adevărat perfect, la câteva ore după victoria finală în turneul de sinplu, Iulia Alexia și cealaltă româncă de la acest turneu, Andra Maria Simion(Asociatia Tenis Club Victor Hănescu), au intrat pe teren pentru finala de dublu cu Iryna Savitskaya și rusoaica Vera Sokolova, încheiată repede cu victoria fetelor noastre, care au profitat de abandonul adversarelor lor în momentul în care conduceau cu 4-2.