Marius Copil pierde finala cu Federer, de la Basel, dar jocul lui este de Top 10 ATP

28.10.2018

Marius Copil a pierdut finala cu Roger Federer, de la Basel, turneu ATP 500, dar meciul a fost superb. Compatriotul nostru a jucat un tenis fantastic, a avut un break avans în fiecare din cele două seturi, dar experiența uriașă a elvețianului a făcut diferența.

Roger s-a impus cu 7-6(5), 6-4 și a câștigat pentru a noua oară în carieră turneul din orașul lui natal.

Revenind la meci, așa cum spuneam, spectacolul a fost total. În majoritatea timpului Marius Copil a jucat un tenis perfect, a condus cu 3-1 în primul set, dar elvețianul a revenit și s-a impus în tie-break cu 7-5.

Setul secund a început perfect pentru Marius, care se duce rapid la 3-0, cu un nou break în fața lui Federer, apoi se face 4-1 și acesta este, din păcate, momentul în care Roger Federer preia controlul meciului. Cinci game-uri la rând pentru elvețian, care salvează încă o minge de break, în game-ul 10, când servea la 5-4, și meciul se termină după mai bine de o oră și jumătate de joc.

Statistic, Marius a stat foarte bine, aproape de cifrele lui Federer, pe care l-a dominat categoric la un singur capitol: ași! A fost 14-6 pentru Marius, care a servit fantastic pe toată durata acestui turneu.

După această finala, a doua din circuitul ATP pentru Marius Copil, compatriotul nostru va începe săptămâna pe locul 60 în lume, cea mai bună clasare din cariera lui.