Simona Halep, recompensată de ITF cu titlul de "Campioană Mondială 2018". Novak Djokovic a primit trofeul în circuitul masculin

13.12.2018

O nouă performannță pentru Simona Halep și un nou trofeu primit de marea noastră campioană. Lidera clasamentului WTA, campioana de la Roland Garros, și cea mai bună jucătoare de tenis din lume, a primit și recunoașterea oficială din partea ITF.

Federația Internațională de Tenis a anunțat azi că Simona Halep și Novak Djokovic sunt "Campioni Mondiali în 2018".

"Este o mare onoare să primesc titlul de Campioană Mondială ITF pentru prima dată în carieră. Am avut un an incredibil, am câștigat primul meu titlu de Grand Slam la Roland Garros și am terminat anul pe locul 1. Un astfel de titlu reprezintă o motivație în plus pentru a continua să muncesc și în sezonul viitor", a declarat Simona pentru ITF la prima ei performanță de acest gen, în vreme ce pentru sârbul Novak Djokovic este al șaselea trofeu.

Simona chiar a avut un an excepțional în care a jucat două finale de Grand Slam, la Australian Open și la Roland Garros, a câștigat trofeul la Paris și a stat pe locul 1 în clasamentul WTA timp de 40 de săptămâni.

Este pentru a treia pară în istoria acestui trofeu când el ajunge în România, precedentele două titluri fiind aduse, la dublu, de Florin Mergea și Horia Tecău, ca juniori, în 2002, și de Horia Tecău, alături de Jean Julien Rojer, în 2015.